Μαΐου 30, 2017

Το Μαυροβούνιο και οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους

Ο υπουργός άμυνας Πρέντραγκ Μπόσκοβιτς συναντήθηκε με τονΠρόεδρο της υποεπιτροπής Ευρώπης και περιφερειακής συνεργασίας της Επιτροπής εξωτερικών της Γερουσίας Ρον Τζόνσον.
Ο κ. Μπόσκοβιτς τόνισε ότι το Μαυροβούνιο έχει εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με την άμυνα, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες με στόχο τη βελτίωση του εθνικού συστήματος ασφαλείας ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, συμβάλλοντας έτσι στην περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και σταθερότητα.
Ο κ. Μπόσκοβιτς αφού εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την γενικότερη υποστήριξη των ΗΠΑ στον τομέα της άμυνας, ενημέρωσε τον γερουσιαστή Τζόνσον ότι μετά την επίσημη ένταξη στη Συμμαχία, ο στρατός του Μαυροβουνίου θα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις και ότι το Μαυροβούνιο θα συνεχίσει να προωθηθεί την σημασία της ένταξης στο ΝΑΤΟ για τα δυτικά Βαλκάνια.
Ο Γερουσιαστής Τζόνσον τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα καταβάλουν προσπάθειες για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας κατά την προσεχή περίοδο, και υπογράμμισε ότι το Μαυροβούνιο «αντεπεξήλθε επιτυχώς στις αρνητικές επιρροές ξένων Κέντρων».
Ο πρωθυπουργός  Ντούσκο Μάρκοβιτς  δέχτηκε τη νέα πρέσβειρα  του Ηνωμένου Βασίλειου Άλισον Κεμπ στην οποία είπε ότι «μετά την  ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ στις 5 Ιουνίου, η χώρα θα επιδιώξει να εντατικοποιήσει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα  εξασφαλίσει  οικονομική  ανάπτυξη, καθώς και υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της έναντι της ανάμειξης τρίτων  στις εσωτερικές της  υποθέσεις».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου