Μαΐου 30, 2017

Αλβανία: Βιολογικός πόλεμος κατά του Δημοκρατικού Κόμματος;

Το προεκλογικό θέμα που ανέκυψε από τις συγκεντρώσεις της Κυριακής ήταν οι 140 οπαδοί του Δημοκρατικού Κόμματος που κατέφυγαν στα νοσοκομεία μετά τη συγκέντρωση στο «τσαντίρι» με φαγούρα, εξανθήματα, και πρόβλημα στην αναπνοή και τα μάτια.
Μεταξύ αυτών και ο Λουλζίμ Μπάσα που κατέφυγε στο Πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο των Τιράνων, «Μητέρα Τερέζα». Στα νοσοκομεία, έγιναν 76 εισαγωγές και η αστυνομία κάνει ανακρίσεις. Πολλά θύματα, έχουν καταθέσει για μια «λευκή σκόνη» που αναλήφθηκαν να διαχέεται κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Μπάσα. Στο «τσαντίρι» δεν ήταν ο αμερικανός βουλευτής Μπομπ Μακουίν που παραβρέθηκε και μίλησε στη συγκέντρωση του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) στην Λέζα, και είπε ότι θα είναι παρόν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Λουλζίμ Μπάσα, μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ώστε να γίνει ο νέος πρωθυπουργός.
Από την άλλη πλευρά, ο Έντι Ράμα, από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, άρχισε να φοράει κάτω από το σακάκι μπλουζάκια που έχουν ζωγραφισμένη τη Μεγάλη Αλβανία. Ζητώντας έτσι την ψήφο από τους (ακροδεξιούς) Αλβανούς «εθνικιστές».
Η πρώην αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Γιοζεφίνα Τοπάλι και ο πρώην ΥΕΘΑ Αρμπέν Ιμάμι, ζήτησαν χθες σε συνέντευξη τύπου τα μέλη του Κόμματος να απαιτήσουν από τον Μπάσα να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι η λίστα των υποψηφίων που ενέκρινε θα οδηγήσει σε ήττα του κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου