Μαΐου 30, 2017

Ο Πρόεδρος Βούτσιτς παραιτήθηκε από πρωθυπουργός

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς υπέβαλε χθες προς την πρόεδρο της Βουλής την παραίτησή του από το αξίωμα του Πρωθυπουργού «Σύμφωνα με το άρθρο 132, η παράγραφος 2 του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Σερβίας».
Ο απερχόμενος Πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς θα παραδώσει τα καθήκοντά του στον εκλεγμένο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά τη διάρκεια τελετής στην Προεδρία. Η παράδοση των προεδρικών καθηκόντων θα λάβει χώρα στις 1: 10 μ.μ. στην αίθουσα τελετών της Προεδρίας μετά την ορκωμοσία του Βούτσιτς στο Σερβικό Κοινοβούλιο.
Κατά την αποχαιρετιστήρια συνέντευξη τύπου ως πρωθυπουργός είπε ότι οι κυβερνήσεις του , «κατάφεραν να διατηρήσουν τα Εθνικά συμφέροντα της Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης», και κάλεσε τους πολίτες και τους υπουργούς «να πιστεύουν στον εαυτό τους και, πάνω από όλα, στη Σερβία τους». «Πιστεύω στη Σερβία, και θα είναι ένα καλό μέρος για να ζει κανείς», είπε, και πρόσθεσε ότι, «υπήρξαν εντάσεις , αλλά δεν σπρώξαμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί».
Ο κ. Βούτσιτς υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει ως αρχηγός του κράτους κάθε προσπάθεια για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Και εξήγησε δήλωσε ότι δεν υποστηρίζει πολιτικά κανέναν στη Σερβική Δημοκρατία , αλλά ότι υποστηρίζει τη Σερβική Δημοκρατία εντός της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ζοράνα Μιχαήλοβιτς που θα αναλάβει περισσότερα καθήκοντα δήλωσε ότι δεν αναμένει σημαντικές αλλαγές στη νέα σερβική κυβέρνηση, αλλά ότι περιμένει , «μια νέα φρεσκάδα και ενέργεια».
H κ. Μιχαΐλοβιτς εξέφρασε εμπιστοσύνη στο ότι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης δεν θα τεμπελιάσουν με την αποχώρηση του Βούτσιτς.
Πάντως ο κ. Βούτσιτς που παραμένει ο ηγέτης της παράταξης δήλωσε ότι το όνομα του νέου πρωθυπουργού «θα γίνει γνωστό μεταξύ της 12ης και της 18ης Ιουνίου»,, προσθέτοντας ότι «ακόμα δεν αποφάσισε ποιος θα είναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου