Μαΐου 24, 2017

Βοσνία & Ερζεγοβίνη: Θα μαθαίνουν Κινέζικα

Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Μίλοραντ Ντόντικ παρακολούθησε τη διάλεξη στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών της Μπανια του Κινεζου καθηγητή Γi Γουν που αναφερθηλε στην πρωτοβουλία του Πεκίνου για μια κοινή οικονομική ανάπτυξη για όλες τις χώρες. Ο καθηγητής μίλησε ακόμα και για την εισαγωγή της κινεζικής ως δεύτερης γλώσσας στην εκπαίδευση.

Ο Ντόντικ, δήλωσε ότι η συνεργασία με την Κίνα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και ότι επεκτείνεται και στο οικονομικό, και στο πολιτιστικό, και το εκπαιδευτικό πεδίο, ότι «η Κίνα ευνοεί την δημιουργία των προϋποθέσεων για την οικονομική ανάπτυξη, κυρίως μέσω των υποδομών, σε αντίθεση με την παγκοσμιοποίηση, η οποία βασίζεται στο ρόλο των πολυεθνικών εταιρειών, και σημείωσε ότι η ολοκλήρωση των συνομιλιών με τις κινεζικές εταιρείες για το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο Γκάτσκο 2 αναμένεται ως το καλοκαίρι.

Η πρωθυπουργός Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς μίλησε για «ισχυρότερες και στενότερες σχέσεις με την Κίνα» και τόνισε την ανάγκη εισαγωγής της κινεζικής γλώσσας στο εκπαιδευτικό σύστημα της Σερβικής Δημοκρατίας».

Ο Μίλοραντ Ντόντικ,  εξέφρασε την υποστήριξή του για την πρωτοβουλία της Κίνας να μπούν τα  κινέζικα ως δεύτερη ξένη γλώσσα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είπε ότι   «η κινεζική πλευρά είναι έτοιμη να βοηθήσει μέσω των εθελοντών που θα εργάζονται ως εκπαιδευτικοί ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου