Ιουνίου 22, 2017

Μαυροβούνιο: Στον δρόμο της Ατλαντικής Ολοκλήρωσης

Κατά την ένατη Σύνοδο της μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής ΕΕ- Μαυροβουνίου στο Λουξεμβούργο, που ασχολήθηκε με την Ένταξη του Μαυροβουνίου, έκλεισαν οι διαπραγματεύσεις για το κεφάλαιο 30 που αφορά στις εξωτερικές σχέσεις και άνοιξαν οι διαπραγματεύσεις για το κεφάλαιο 1 , που αφορά στην ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων και το κεφάλαιο 22 που αφορά στην περιφερειακή πολιτική.

- Ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου Σέρτζαν Νταρμάνοβις κάλεσε χθες τον Πάπα Φραγκίσκος, να επισκέφτειτο Μαυροβούνιο.

-Ο Βλάνταν Μιτσούνοβιτς, πρώην αρχισυντάκτης της ιδιωτικής Τ/Ο «Vijesti» και αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Μέσων Ενημέρωσης, τοποθετήθηκε ως ο νέος διευθυντής του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα του μαυροβουνίου, RTCG.

-Το Δημοκρατικό Μέτωπο ανακοίνωσε ότι στελέχη του δέχθηκαν επίθεση στην Ποντγκόριτσα από πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας και μεταφερθήκαν στο Νοσοκομείο. Οι ηγέτες του Δημοκρατικού Μετώπου Αντρίγια Μάντιτς, Μίλαν Κνέζεβιτς και Νεμπόισα Μεντόγιεβιτς είπαν σε συνέντευξη Τύπου ότι η κυβέρνηση είναι πίσω από τις επιθέσεις και ότι θα αναλάβει την ευθύνη για ότι θα ακολουθήσει. «Η επίθεση ήταν ένα προοίμιο για εμφύλιο πόλεμο. Αν οι αρχές δεν διαλευκάνουν την υπόθεση, δεν θα έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς», είπε ο Μεντόγιεβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου