Ιουνίου 30, 2017

Ρουμανία: Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Μιχάι

-Ο πρωθυπουργός Μιχάι Τουντόσε και η κυβέρνηση του έλαβαν χθες ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο με 275 ψήφους υπέρ και 102 εναντίον.
Η νέα κυβέρνηση της Ρουμανίας υποσχέθηκε ότι ο κατώτατος ακαθάριστος μισθός στη Ρουμανία θα διαφοροποιείται ανάλογα με την εκπαίδευση του εργαζόμενου , και σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα 2017-2020, και ο ελάχιστος μισθός στη Ρουμανία θα φθάσει στα 2.000 λέι, (440 ευρώ) το 2018. τα 2.200 λέι το 2019 και τα 2.400 λέι το 2020.
Η Νέα κυβέρνηση προκάλεσε οργή στις επιχειρήσεις ανακοινώνοντας, χωρίς προηγούμενη συζήτηση μια σειρά από σχέδια, που θα φέρουν τα πάνω κάτω στο φορολογικό σύστημα της χώρας.

-Η Ρουμανική εισαγγελία ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη ενός 39χρονου σαλαφιστή που ειχε δεσμούς με τους ριζοσπάστες ισλαμιστές που οργάνωσαν τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου από τους εισαγγελείς ο άνθρωπος αυτός που αποκαλούσε τον εαυτό του «Ιμπραήμ» είναι Ρουμάνος πολίτης που ριζοσπαστικοποίηθηκε σε γαλλική φυλακή όπου κρατείτο για μια μικροκλοπή που έκανε όταν εργάστηκε στη Γαλλία.
Ο ύποπτος χρησιμοποιούσε αρκετούς λογαριασμούς κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης όπου αναρτούσε φωτογραφίες και βίντεο των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και από εκτελέσεις και αποκεφαλισμούς και πραγματοποίησε αποστολή κατόπτευσης σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Ρουμανία και κατέγραψε τα τρωτά σημεία ασφάλειας και διαβίβασε αυτές τις πληροφορίες σε Τζιχαντιστές στη Γαλλία προκειμένου να οργανωθεί επίθεση στη Βάση.

-Οι 54 δημόσιες υπηρεσίες της Ρουμανίας δεν έπεσαν θύματα του ιού που χρησιμοποιήθηκε στην κυβερνοεπίθεση στην Ουκρανία όπως δήλωσε ο υπεύθυνος Τύπου της Ρουμάνικης Υπηρεσίας Κατασκοπείας Οβίντιου Μαρίντσα.

- Η καναδική μεταλλευτική εταιρεία Gabriel Resources ανακοίνωσε ότι σήμερα θα καταθέσει προσφυγή στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Ρουμανικής κυβέρνησης διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 4,4 δις δολαρίων για την ακύρωση το 2014 της άδειας που είχε, για εξόρυξη χρυσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου