Ιουνίου 30, 2017

Σερβία: Η Χάνα η λεσβία τους έδωσε το λόγο της

Το σερβικό Κοινοβούλιο εξέλεξε χθες ως νέα πρωθυπουργό την κα Χάνα Μπρνάμπιτς και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της. Υπέρ ψήφισαν 157 από τους 212 παρόντες και εναντίον 55. (Οι άλλοι 38 είχαν πάει για ψώνια). Η Χάνα που είναι μισή Κροάτισα έλαβε αμέσως συγχαρητήρια από τις Βρυξέλλες και τον θείο Σόρος.
Η Ένωση των Οικογενειών των Απαχθέντων και εκτελεσθέντων στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι απέστειλε επειστολή στη Νεα πρωθυπουργό Χάνα Μπρνιάμπιτς και της τόνισε ότι η συμφιλίωση με τους Αλβανούς που υποσχέθηκε δεν είναι δυνατή χωρίς δικαιοσύνη για τους Σέρβους που έπεσαν θύματα και τις οικογένειες τους , και της επεσήμαναν ότι το ζήτημα της εξακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων της ξέφυγε εντελώς από την προσοχή της.
Η Λεσβία πρωθυπουργός της Σερβίας δήλωσε χθες ότι όλα τα εκκρεμή νομοσχέδια αποσύρονται από την κοινοβουλευτική διαδικασία για να υποβληθούν ξανά από τη νέα κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει συλλογικά το ποιος θα παραστεί φέτος στις εκδηλώσεις στο Ποτοτσάρι της Σρεμπρενίτσα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς που παρέμεινε υπουργός ψηφίζοντας τη Λεσβία είπε ότι η Σερβία δεν θέλει να χάσει φίλους στον κόσμο και ότι ο τι δεν θέλει να ακούσει κανέναν διαμαρτύρονται για την επιρροή της Ρωσίας στο Βελιγράδι. Και όποιος κατάλαβε , κατάλαβε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου