Ιουνίου 30, 2017

Κοσσυφοπέδιο και Μετόχι: Ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών

Η επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του Κοσσυφοπεδίου Βαλντέτε Ντάκα ανακοίνωσε χθες τα τελικά επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 11ης Ιουνίου.
Μετά την ανακοίνωση, τα πολιτικά κόμματα έχουν προθεσμία 24 ωρών για να υποβάλουν ενστάσεις .
Οι «νικητές», το κόμμα του ΟΥΤΣΕΚΑ θα έχουν 23 βουλευτές μόνο, και η «Αυτοδιάθεση» που δεν νίκησε θα έχει 32.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο συνασπισμός του «Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου», (PDK), με τη «Συμμαχία για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου», (ΑΑΚ) και την «Πρωτοβουλία» (Nisma ) έλαβε το 33.74% των ψήφων και εξέλεξε 39 βουλευτές. Από τα ονόματα των εκλεγέντων προκύπτει ότι το PDK εξέλεξε 23, η AAK 10 και η Nisma 6. Η «Αυτοδιάθεση», (Vetevendosje), που κατέβηκε αυτοτελώς έλαβε το 27.49% των ψήφων και εξέλεξε 32 βουλευτές. Ο συνασπισμός LDK-AKR- Αλτερνατίβα έλαβε 25.23% και εξέλεξε 29 Βουλευτές. Η σερβική Λίστα με 6,12% των ψήφων έβγαλε 9 βουλευτές.
Την δέκατη σερβική έδρα κέρδισε ο Νέναντ Ράσιτς. Άλλες 10 εδρες μοιράστηκαν μουσουλμάνοι μειονοτικοί. (Τούρκοι, Ρομά, Βόσνιοι).
Ο βουλευτής της ΑΑΚ Νταούτ Χαραντινάι, δήλωσε στην τηλεόραση του Κοσσόβου ότι ο Συνασπισμός PAN είναι ο νικητής των εκλογών και θα πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου