Ιουλίου 18, 2017

Βοσνία & Ερζεγοβίνη: Συνεχείς επιθέσεις κατά των Σέρβων

ΣΑΡΑΓΕΒΟ. Ο ηγέτης του Μουσουλμανικού Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης και μέλος της τρισυπόστατης Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς, ζήτησε χθες ότι έχει ζητήσει από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Διεθνούς Κοινότητας , την Εισαγγελία της Β-Ε και το Συμβούλιο εφαρμογής της Ειρήνης να επιβληθούν κυρώσεις στον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ για τη δήλωσή στο μνημόσυνο στο Μπράτουνατς στις 7 Ιουλίου.
Ο Ντόντικ απάντησε ότι το αίτημα του Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, αποτελεί συνέχεια μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας να χρησιμοποιήσουν την ποινική δικαιοσύνη ενάντια στην ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι αυτό θα συνεχίζεται , όσο υπάρχει η Σερβικη Δημοκρατία.
Αναφερόμενος στον Ύπατο Εκπρόσωπο Βαλεντίν Ίνζκο, είπε ότι , « είναι ένας μισθοφόρος που εργάζεται εναντίον των Σέρβων και της Σερβικής Δημοκρατίας». της Σέρπσκα. Βοσνία Ερζεγοβίνη .
Ο βουλευτής των ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών στην κρατική Βουλή Νίκολα Σπίριτς, δήλωσε ότι το αίτημα του Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, για την τιμωρία του Πρόεδρου της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ επιβεβαιώνει ότι «υπάρχει ένα παράλληλο σύστημα κυβέρνησης στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.
Πριν λίγες ημέρες ο εισαγγελέας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης άσκησε διώξεις κατά των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής του Δημοψηφίσματος επειδή δεν πειθάρχισαν στις αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου