Ιουλίου 18, 2017

Η Αλβανίδες στην τρομοκρατία.(Όπως και οι ΕΛΑΣίτισες)

Το Ισλάμ υποστηρίζει την ισότητα των γυναικών. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από τη Συρία η πιο ξακουστή Αλβανίδα που είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, είναι η Γκαμίλ Ταχίρι, 23 ετών, από το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι.
Η Ταχίρι είναι διοικητής του στρατοπέδου εκπαίδευση των γυναικών «τζιχαντιστών», στη Συρία, και θεωρείται μια από τις πιο ριζοσπαστικές γυναίκες-μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Στο Στρατόπεδο εκπαιδεύονται δεκάδες Αλβανίδες από το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία και την πΓΔΜ , που έχουν ενταχθεί το ισλαμικό κράτος. Το δεξί χέρι της Ταχίρι είναι η Λάουρα Χουσεινί, επίσης από το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, που έφερε τόσο τον σύζυγό της όσο και τον αδελφό της στο Ισλαμικό Κράτος.
Ο ρόλος αυτών των γυναικών δεν είναι απλώς «οι νύφες του Τζιχάντ», όπως νομίζουν μερικοί, και είναι «πολύ ευρύτερος και πιο σημαντικός από τη συμμετοχή τους στις μάχες διότι κατά κύριο λόγο τις χρησιμοποιούν για να στρατολογήσουν νέα μέλη από όλο τον κόσμο, κυρίως μέσω του Διαδικτύου, και στην προπαγάνδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου