Ιουλίου 20, 2017

Το «Κράτος Δικαίου» στα γρανάζια των μουσουλμανικών μυστικών υπηρεσιών

Το Δικαστικό Συμβούλιο έθεσε στο Αρχείο την ποινική δίωξη κατά των πέντε μελών της Οργανωτικής Επιτροπής του Δημοψηφίσματος της Σερβικής Δημοκρατίας , σχετικά με την Κρατική Αργία της 9ης Ιανουαρίου, που είχαν κατηγορηθεί από την Γενική Εισαγγελία ότι δεν πειθάρχησαν σε απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Το Συμβούλιο έκρινε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία από το γραφείο της Εισαγγελίας δεν ήταν αρκετά για να στηρίξουν, «εύλογη υπόνοια» ότι οι κατηγορούμενοι διέπραξαν ποινικά αδικήματα.

Ο Πρόεδρος Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι αυτή ήταν «η μόνη λογική και σωστή απόφαση» και ότι «η εισαγγελική έρευνα για το δημοψήφισμα της Σερβικής Δημοκρατίας δεν θα έπρεπε να διεξαχθεί».

Ο Ντόντικ είπε ότι το δικαστικό σώμα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης «δεν επέδειξε προθυμία να αντισταθεί στην πολιτική πίεση» και ότι το γραφείο της εισαγγελίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης δέχεται πολιτικές εντολές.
«Ένας σημαντικός αριθμός δικαστών και εισαγγελέων της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης βρίσκεται υπό την επήρεια της υπηρεσίας πληροφοριών «OBA» που έχει εξελιχθεί σε ιδιωτική υπηρεσία, του Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης (SDA), των μουσουλμάνων. Η «OBA» είναι ένα ιδιωτικό πρακτορείο του Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς , του SDA και του Οσμάν Μεχμέτοβιτς, και είναι εχθρικό απέναντι στην εθνική ταυτότητα των Σέρβων, στη Σερβική Δημοκρατία και όλους όσους εργάζονται για αυτήν. Σήμερα είχα πρόσβαση σε ορισμένες από τις αναλύσεις του Μεχμέτοβιτς, και πληροφορήθηκα ότι εργάζομαι για να υπονομεύω την εδαφική ακεραιότητα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης», κατήγγειλε ο Ντόντικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου