Ιουλίου 28, 2017

Επιστροφή στο κομμουνιστικό ρητορικό παρελθόν

Οι σχέσεις καλής γειτονίας  Μπουγιουρουμού και Βουλγαρίας
θα ωθήσουν την περιφερειακή οικονομία

  Ο Ζάεφ, επέστρεψε στην παλαιά παρτιζάνικη ρητορική της οικοδόμησης «Γεφυριών». Όπως είπε, «η υπογραφή της Συμφωνίας σχέσεων καλής γειτονιάς, φιλίας και συνεργασίας με τη Βουλγαρία εκφράζει το νέο πνεύμα της νέας γενιάς πολιτικών που δεν γκρεμίζουν, αλλά χτίζουν γέφυρες».
«Η επιτυχία αυτής της συμφωνίας είναι επιτυχία πολλών κυβερνήσεων και πολιτικών στο διάστημα των τελευταίων 10 ετών», δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια και πρόσθεσε ότι έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση του διευρωπαϊκού διάδρομου №8.
Εν τω μεταξύ, σε συνεδρίαση της βουλγαρικής κυβέρνησης, έγινε σαφές ότι η Βουλγαρία και η πΓΔΜ θα εξετάσουν τις δυνατότητες για την δημιουργία μιας απευθείας σύνδεσης των συστημάτων φυσικού αερίου των δύο χωρών, η οποία προβλέπεται στο σχέδιο του Μνημονίου για τη συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου, στο πλαίσιο της ιδέας της δημιουργίας μιας περιφερειακής αγοράς ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και της πλήρους ενσωμάτωσής της με την εσωτερική αγορά ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
O Νίκολα Ποπόσκι από το VMRO-DPMNE, δήλωσε πάντως ότι για να λάβει την υποστήριξη του κόμματος στο Κοινοβούλιο, η συνθήκη φιλίας με τη Βουλγαρία θα πρέπει να περιλάβει τις βασικές τροπολογίες του VMRO-DPMNE ώστε «να προστατεύει τα Μακεδονικά εθνικά συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου