Ιουλίου 11, 2017

ΠΡΙΣΤΙΝΑ: Η Βετενεντόσιγιε έκλεισε και αυτή την πόρτα στον Χαραντινάι.

Ο Μουσταφά είπε από χθες Όχι στον Χαραντινάι. Σήμερα, πριν τις 11.00 που ηταν το ραντεβού απάντησε και η «Βετενεντόσιγιε» .
Ο επικεφαλής της «Αυτοδιάθεσης», κ. Γέμερι έκανε την ακόλουθη γραπτή δήλωση: «Τη Δευτέρα, έλαβα μια επιστολή από τον Πρόεδρο της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι. Ο κ. Χαραντινάι ζήτησε μια συνάντηση, αλλά δεν είναι σαφές το αντικείμενο αυτής της συνάντησης. Αν αυτή η συνάντηση αποσκοπεί στη συζήτηση για το συντονισμό της πρώτης συνόδου του Κοινοβούλιου, αυτό είναι εκτός του ρόλου του κ. Χαραντινάι. που δεν έχει το ρόλο του συντονιστή της πρώτης συνεδρίασης του Κοινοβουλίου. Αν ο κ. Χαραντινάει με προσκαλεί για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο συνεργασίας μας, η πρόσκληση μπορεί μόνο να γίνει αποδεκτή όταν προέρχεται από τον Πρόεδρο της ΑΑΚ».

Ο πρώην επικεφαλής της UNMIK, Σόρεν Γιέσεν-Πέτερσεν σε συνέντευξη στην εφημερίδα « Zeri» είπε ότι «στις εκλογές του Ιουνίου οι άνθρωποι ψήφισαν για αλλαγές» και ότι, «ήρθε η ώρα να αλλάξει η πολιτική ηγεσία στο Κοσσυφοπέδιο» και να «επανεξεταστούν οι προτεραιότητές της».
«Είναι σημαντικό για το Κοσσυφοπέδιο να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού», και που « θα στηρίζεται με μια βιώσιμη πλειοψηφία» είπε ο κ. Γιέσεν-Πέτερσεν.
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Πρίστινα, Γκρεγκ Ντελάουι συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Νέας Συμμαχίας Κοσσυφοπεδίου (AKR), Μπεντζέτ Πατσόλι. Η συνάντηση διήρκεσε για περισσότερο από μία ώρα και διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στην έδρα της AKR. Μετά τη συνάντηση, ο Πρέσβης Ντελάουι δεν έκανε δηλώσεις το ίδιο και ο πρόεδρος της AKR Μπεντζέτ Πατσόλι. Ο Ντελάουι χθες συναντήθηκε με τον Ραμούς Χαραντινάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου