Ιουλίου 18, 2017

Ο Βούτσιτς νομίζει ότι τον κατάλαβαν

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Τον φώναξαν στις ΗΠΑ, για να συζητήσει τις σχέσεις Σερβίας-Ρωσίας, την υπόθεση των αλβανών αδελφών Μπουτoύγκι που κάποιοι τους σκότωσαν το 1999 και η σερβική δικαιοσύνη αθώωσε τους δυο αστυνομικούς που κατηγορούσαν οι αμερικανοί , και τον εμπρησμό της Αμερικανικής πρεσβείας στο Βελιγράδι.
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς πήρε πρωινό εργασίας με εκπροσώπους των αμερικανικών εταιρειών που θέλουν να επενδύσουν στη Σερβία Μετά είδε τον πρόεδρο και τον συν-πρόεδρο της Υποεπιτροπής της Γερουσίας για την Ευρώπη, Γερουσιαστές Ρον Τζόνσον και Κρις Μέρφι που δήλωσαν ότι τα ανοιχτά ζητήματα στα Βαλκάνια δεν μπορεί να επιλυθούν χωρίς το Βελιγραδι.
Ο Βούτσιτς τους δήλωσε ότι μία από τις προτεραιότητες της εξωτερικής του πολιτικής είναι να βελτιωθούν συνολικά οι σχέσεις με τις ΗΠΑ. Μετά είδε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και εκτίμησε ότι «η συνάντηση στο Λευκό Οίκο συνέβαλε στη δημιουργία μεγαλύτερης αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνέβαλε στην ενίσχυση των Σερβο-αμερικανικών σχέσεων» .
Σύμφωνα με Βούτσιτς, αυτός και ο Πένς συμφώνησαν να έχουν προσωπική επικοινωνία στο μέλλον. «Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε την προσωπική επικοινωνία μας δήλωσε στους δημοσιογράφους, και πρόσθεσε ότι «δεν ανταποκρίθηκε σε ό, τι άκουσε «με θετικό τρόπο», αλλά το έπραξε «με ορθολογικό τρόπο» .Σύμφωνα με τον Βούτσιτς, ο αντιπρόεδρος Πενς, «κατάλαβα καλά για το τι του είπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου