Αυγούστου 12, 2017

ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΟΥΜΟΥ: Συνεχίζεται η συζήτηση για την απόλυση του Ζουρλέφσκι

Στο Κοινοβούλιο της πΓΔΜ επανελήφθη η συζήτησή για την πρόταση της κυβέρνησης Ζάεφ για την απόλυση του Γενικού εισαγγελέα Μάρκο Ζουρλέφσκι, υον οποίο κατηγορεί για κομματισμό.
Συμφωνα με το DPMNE, οι Σοσιαλδημοκράτες προσπαθούν να σταματήσουν τις έρευνες για διαφθορά εναντίον του δήμαρχου και νυν Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και παραβιάζουν τον Εκλογικό Κώδικα, που απαγορεύει την απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων μετά την προκήρυξη εκλογών, δεδομένου ότι προκηρύχτηκαν για τις 15 Οκτωβρίου δημοτικές εκλογές.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Ίλια Ντομόφσκι από το DPMNE ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας και είπε ότι για την πλειοψηφία, οι καλοκαιρινές διακοπές, είναι πιο σημαντικές από το έργο του Κοινοβουλίου.
Ο πρόεδρος Ταλάτ Τζαφέρι απέρριψε το αίτημα.
Ο Παύλος Μπογκοέφσκι από τους Σοσιαλδημοκράτες απείλησε τα μέλη του DPMNE ότι θα παραπεμφθούν σε δίκη και θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για τα εγκλήματά τους
Εν τω μεταξύ ο Σέρβος σύμβουλος του Ζάεφ, Ζόραν Μπασάνοβιτς για τον οποίο μεκδόθηκε ταχέως από την κυβέρνηση διαβατήριο της ΠΓΔΜ, συνελήφθη στη Φλόριντα των ΗΠΑ μαζί με τη σύζυγό του Μπογιάνα, για κλοπή κουβερτών από σουπερμάρκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου