Αυγούστου 16, 2017

Δεν θα δικαστεί ο Ιζετμπέκοβιτς

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο υπουργός Ασφάλειας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Ντράγκαν Μέκτιτς προέβλεψε χθες ότι η υπόθεση κατά του Σακίμπ Σόφτιτς, πρώην αντιπροσώπου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, και του αρχηγού του Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης (SDA) Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, δεν πρόκειται να φθάσει στο ακροατήριο.
Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Μπόρις Γκρούμπεσιτς δήλωσε ότι έχει σχηματιστεί φάκελος μετά την μηνυτήρια αναφορά του πρόεδρου του Λαϊκού Δημοκρατικού Κινήματος (NDP) Ντράγκαν Σάβιτς, που  κατατέθηκε τον Μάρτιο, αλλά δεν έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον συγκεκριμένων προσώπων.
Ο κ. Ντράγκαν Σάβιτς, που υπέβαλε τη μηνυτήρια αναφορά δήλωσε ότι βασίζεται στον Ποινικό Κώδικα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης , και ότι περιέχει αρκετά και ισχυρά επιχειρήματα για την ποινική δίωξη κατά του μέλους της Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς και του πρώην εκπροσώπου της Β-Ε στη Χάγη Σακίμπ Σόφτιτς για αντιποίηση Αρχής, κατάχρηση Εξουσίας, πλαστοπροσωπία, και πλαστογραφία μετά χρήσεως.
"Κάναμε ό, τι ήταν απαραίτητο και δυνατό, και για την τήρηση της έννομης τάξης. Δώσαμε το Γραφείο του Εισαγγελέα την ευκαιρία να δείξει την αμεροληψία ή την μεροληψία του", δήλωσε ο Σάβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου