Αυγούστου 26, 2017

Ντάτσις-Δημητρώφ συμφώνησαν να διευρυνθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ο σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς και σκοπιανός συάδελφός του Νικόλα Ντιμιτρόφ , συναντήθηκαν χθες στη Νις και συζήτησαν για την διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών σε βάρος του προσωπικού της σερβικής Πρεσβείας στα Σκόπια.
Ο Ντάτσιτς δήλωσε ότι «η Σερβία και η πΓΔΜ είναι οι φίλοι, και πρέπει να είναι προσεκτικοί για να μην γίνουν  παράπλευρες απώλειες εμπλακόμενες στα παγκόσμια πολιτικά παιχνίδια», και πρόσθεσε ότι, «όλες οι πληροφορίες πρέπει να ελεγχθούν». Ο Υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ δήλωσε ότι το θέμα είναι πολύ «λεπτό»,
και οτι « εάν εμπλακούμε σε πάρα πολλές λεπτομέρειες σχετικά με μια επιχείρηση της αντικατασκοπίας θα μας οδηγήσει σε λάθος κατεύθυνση, τη Σερβία και πΓΔΜ,», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση της πΓΔΜ δεν είχε γνώση του επεισοδίου.
Ο Ντάτσιτς και ο Ντιμιτρόφ συμφώνησαν ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των δυο χωρών θα πρέπει να συνεργάζονται στενά.
Ο πρεσβευτής της Σερβίας στα Σκόπια θα επιστρέψει στις 31 Αυγούστου και αμέσως με την επιστροφή του, θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.
Ο κ.  Ντάτσιτς είπε ακόμα ότι αναμένει  ότι ο πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ θα επισκεφθεί το Βελιγράδι μέχρι το τέλος του έτους.
Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την στάση των Σκοπίων στο ζήτημα της ένταξης του Κοσσυφοπέδιου στην Ουνέσκο είπε ότι  τα Σκόπια θα  αποφασίσουν λαμβάνοντας  υπόψη τα συμφέροντα της πΓΔΜ και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση  πρέπει να σκεφτούμε σχετικά με το ζήτημα αυτό πολύ προσεκτικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου