Αυγούστου 26, 2017

Σερβία: Το Σεπτέμβριο ο διάλογος για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι ο εσωτερικός πολιτικός διάλογος για το Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.
To Κίνημα Ντβέρι απάντησε άμεσα στην πρόσκληση για εσωτερικό σερβικό διάλογο σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο,  που θέλει να ξεκινήσει ο Πρόεδρο της Σερβίας, τονίζοντας, πως σε ότι το αφορά, ο διάλογος ολοκληρώθηκε, με τη δήλωση του  Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου, ο οποίος είπε ότι το  Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι δεν πρέπει να παραδοθούν η να παραχωρηθούν  ως δώρο, και ότι αυτό που αρπάχθηκε με τη βία πρέπει  να επιστραφεί.

-Ο Κινέζος υποψήφιος για τη θέση του γενικού γραμματέα της Ουνέσκο κ. Τανγκ μετά τη συνάντηση του με τον Σέρβο υπουργό Πολιτισμού Βλάνταν Βουκοσάβλιεβιτς τόνισε ότι η στάση της Κίνας σχετικά με την υποψηφιότητα του Κοσσυφοπεδίου είναι ηθική και όχι πολιτική και δεν θα αλλάξει.

-Ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Σερβικού Κοινοβουλίου για Κοσσυφοπέδιο Μίλοβαν Ντρέτσουν δήλωσε ότι η Διεθνής Κοινότητα κάνει τα στραβά μάτια μπροστά στο γεγονός ότι δημιουργείται μια ισχυρή βάση του ριζοσπαστικού Ισλάμ στο Κόσσοβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου