Αυγούστου 28, 2017

Βοσνία και Ερζεγοβίνη:Το ΝΑΤΟ στο προσκήνιο

Ο Πρόεδρος Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ είπε ότι οι παγκόσμιες εξελίξεις δείχνουν ότι ο σερβικός λαός πρέπει να συγκεντρωθεί γύρω από την ιδέα της Σερβικής Δημοκρατίας που είναι μια αντανάκλαση του αγώνα του σερβικού λαού για την ελευθερία και για να υπερασπιστεί και να διατηρήσει την ταυτότητά του.
Ο κ. Ντόντικ είπε ακόμα ότι κανένα μέλος της Συμμαχίας Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών, (SNSD) δεν έχει ποτέ συμμετάσχει στη συζήτηση της «αμυντικής μεταρρύθμισης», ενώ τα στελέχη από το Σερβικό Δημοκρατικό Κόμμα, (SDS) και το Κόμμα της Δημοκρατικής Προόδου, (PDP) , το 2005 όταν ήταν στην εξουσία, ψήφισαν και υιοθέτησαν την «μεταρρύθμιση» για την προσχώρηση στο ΝΑΤΟ.

- Η βουλευτίνα στο Κρατικό Κοινοβούλιο της Συμμαχίας Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών, Ντουσάνκα Μάικιτς , δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τους Σέρβους, ότι οι συνέπειες των βομβαρδισμών με το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι ακόμα αισθητές, και ότι το γεγονός αυτό στερεί από κάθε πολιτικό κόμμα το δικαίωμα να αποφασίσει σχετικά με την ένταξη της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης στο ΝΑΤΟ.

-Ο αντιπρόεδρος της SNDS Νίκολα Σπίριτς δήλωσε ότι θα ήταν δίκαιο αν Μλάντεν Ιβάνιτς εκλεγμένο μέλος της προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, δήλωνε δημόσια τη στάση του σχετικά με το σχέδιο δράσης του ΝΑΤΟ.

-Ο Καθηγητής της Νομικής Σχολής Βελιγραδίου Κώστα Τσαβόσκι δήλωσε οτι ένα δημοψήφισμα για το ΝΑΤΟ στη Σερβική Δημοκρατίαμ θα έπρεπε να θέτει μια απλή ερώτηση. «Θα θέλατε η Σερβική Δημοκρατία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ; Ναι ή όχι;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου