Αυγούστου 30, 2017

Σερβία : Ο νόμος του Σερίφη

Ο αμερικανός Γερουσιαστής Ρον Τζόνσον που προεδρεύει της Επιτροπής της Γερουσίας για την Εσωτερική Ασφάλεια επισκέφτηκε χθες το Βελιγράδι, και μετά τις συνομιλίες με τον Πρόεδρο Βούτσιτς εξέφρασε την ελπίδα ότι «η Σερβία δεν θα χορηγήσει διπλωματικό καθεστώς στο ρωσικό προσωπικό του ανθρωπιστικού Κέντρου της ΝΙΣ που ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι μία βάση κατασκόπων».

Ο Τζόνσον είπε ότι μια τέτοια κίνηση από τη Σερβία, (η χορήγηση διπλωματικού καθεστώτος), δεν θα είναι προς το συμφέρον της Βαλκανικήςκαι θα στείλει ένα «πολύ κακό μήνυμα».
«Ελπίζω ότι ο Πρόεδρος Βούτσιτς και η Σερβία θα αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια να προσφέρει ασυλία στο προσωπικό του ρωσο-σερβικού Ανθρωπιστικού Κέντρου, είπε ο Τζόνσον.
«Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα στείλει ένα πολύ κακό μήνυμα και σίγουρα δεν θα ήταν προς το συμφέρον του λαού της Σερβίας από την άποψη της ροής δυτικών κεφαλαίων που θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση της οικονομία σας δεδομένου ότι το ξένο κεφάλαιο που εισέρχεται στη Σερβία, θέλει λιγότερη διαφθορά και περισσότερο κράτος δικαίου, ως ένδειξη ότι το κράτος λειτουργεί ενώ δυστυχώς, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, αποδεικνύει το αντίθετο», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου