Σεπτεμβρίου 18, 2017

BJRM-πΓΔΜ: Οι δημοτικές εκλογές και η Στάνταρντ εντ Πούρς

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η «Standard and Poor's», επιβεβαίωσε την βαθμολογία της πιστοληπτικής ικανότητας της πΓΔΜ ως «BB-», με σταθερή προοπτική .
Ο οίκος αξιολόγησης εκτίμησε ότι η «σταθερή προοπτική», αποφασίστηκε διότι εκτιμήθηκε «ισορροπία», «μεταξύ των κινδύνων από την αύξηση του δημόσιου χρέους και την πολιτική αβεβαιότητα για τους επόμενους 12 μήνες», από τη μία πλευρά, και «τις ευνοϊκές οικονομικές προοπτικές», από την άλλη.
Η Στάνταρντ εντ Πούρς, ενόψει των εκλογών της 15ης Οκτωβρίου δήλωσε στην έκθεσή της ότι εκεί μπορεί να υπάρξει βελτίωση της; Οικονομίας , αν οι «μεταρρυθμίσεις», «οδηγήσουν σε υψηλότερη αύξηση εσόδων», και «αύξηση της αποτελεσματικότητας και υπευθυνότητας των δημόσιων οργανισμών» και σε αντίθεση με αυτή την προοπτική αν οι πολίτες ψηφίσουν «επιστροφή των πολιτικών εντάσεων», αυτό , μπορεί να συμβάλει «στην επιδείνωση της αξιολόγησης».

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιακόφσκι αποκάλυψε εν τω μεταξύ ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δαπάνησε πάνω από το 31εκ ευρώαπό τον κρατικό προϋπολογισμό για τη διαφήμιση των επενδυτικών προοπτικών δυνατοτήτων της χώρας στα ξένα μέσα ενημέρωσης, για προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων .Εκτός από το κόστος για τη διαφήμιση στα μέσα ενημέρωσης στο εξωτερικό, η προηγούμενη κυβέρνηση του VMRO-DPMNE, δαπάνησε από τον ίδιο κωδικό, για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, 12,5 εκ. για τα εγχώρια ΜΜΕ. Για τα διάφορα «συνέδρια» που οργάνωσαν εταιρείες συμβούλων στο εξωτερικό πληρώθηκαν 5,6 εκ. ευρώ και 2,8 εκ ευρώ ήταν τα έξοδα των επίσημων κυβερνητικών αποστολών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου