Σεπτεμβρίου 14, 2017

Βοσνία και Ερζεγοβίνη: Η Αντιπολίτευση στη Σερβική Δημοκρατία προσπάθησε να καταλάβει το Κοινοβούλιο

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Οι βουλευτές του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος, (SDS), της Δημοκρατικής Λαϊκής Συμμαχίας, ( DNS), του Κόμματος της Δημοκρατικής Πρόοδου (PDP), και του Εθνικού Δημοκρατικού Κινήματος, (NDP), προσπάθησαν χθες να καταλάβουν το Κοινοβούλιο, επιτιθέμενοι κατά του προεδρείου.
Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος Βούκοτα Γκοβεντάριτσα, δήλωσε ότι η αντιπολίτευση είναι έτοιμη για όλες τις μορφές της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής πάλης.
Η Συμμαχία των Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών ανακοίνωσε ότι η βίαιη διακοπή των εργασιών της Εθνοσυνέλευσης αποβλέπει στην κατεδάφιση της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και, συνεπώς, της Σερβικής Δημοκρατίας. Πολλοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι μίλησαν στα Κανάλια που ειχαν συνεχή κάλυψη, για την αντιγραφή της «Πορτοκαλί Επανάστασης» στην πΓΔΜ, και είπαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια «ειδική επιχείρηση» εναντίον της Σερβικής Δημοκρατίας και ότι στο σενάριο προβλέπεται η πρόκληση χάους, σύμφωνα με το «Μακεδονικό σενάριο».
Ο τηλεοπτικός αναλυτής Αλεξάνταρ Πάβιτς , είπε ότι η συμπεριφορά της αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο , «πρόκειται να ωφελήσει εκείνους που θα ήθελαν να παραλύσουν τα θεσμικά όργανα της Σερβικής Δημοκρατίας». Παρόλα αυτά ο «λαός» δεν μαζευτηκε μπροστά από την Εθνοσυνελευση, οπότε,
ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νεντέλικο Τσουμπρίλοβιτς διέκοψε τη συνεδρίασε και συγκάλεσε τη διάσκεψη των πρόεδρων όπου δεν βρέθηκε λύση και τελικά απέβαλε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και συγκάλεσε τους υπόλοιπους βουλευτές σε συνεδρίαση στην μικρή αίθουσα των Επιτροπών.
Η φρουρά του κοινοβουλίου εμπόδισε τους αποβληθέντες από το να μπουν στην αίθουσα.
Ο Τσουμπρίλοβιτς δήλωσε ότι η Σερβική Δημοκρατία είναι πιο σημαντική από τα Κόμματα και ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την καταστρέψει.
Στο τέλος της ημέρας όλοι, πλήν των «Λακεδαιμονίων» εξέφρασαν ικανοποίηση διότι η 21η τακτική συνεδρίαση συνεχίστηκε ομαλά.
Ο ηγέτης του Σερβικού Κινήματος των «Zαβετνίτσι» Στεφαν Σταμενκόφσκι δήλωσε ότι η κατάληψη της Εθνοσυνέλευσης από την Αντιπολίτευση , «μπορεί να συγκριθεί με τις εξελίξεις στην πΓΔΜ και άλλες χώρες σε περασμένες δεκαετίες που δεν θέλησαν να συμμορφωθούν με τα αμερικανικά συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου