Σεπτεμβρίου 26, 2017

Μπουγιουρούμου: Το Συνταγματικό Δικαστήριο αύριο θα αποφασίσει για τις υποκλοπές

Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα πραγματοποιήσει αύριο την πρώτη του συνεδρίαση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, και οι δικαστές, θα ψηφίσουν για την αντισυνταγματικότητα του άρθρου 175 του νόμου περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, που επιτρέπει στις υπηρεσίες Ασφάλειας και Αντικατασκοπίας να κάνουν υποκλοπές. Η κατάργηση ή η τροποποίηση του άρθρου 175 είναι μία από τις συστάσεις της έκθεσης της Γερμανού Πραγματογνώμονα Ράινχαρντ Πρίμπε για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην πΓΔΜ.
Η πρωτοβουλία για την κατάργηση του άρθρου 175 εισήχθη στο Συνταγματικό Δικαστήριο σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου και προκάλεσε μια μακρά και έντονη συζήτηση, στην οποία διατύπωσαν τις απόψεις τους και τα εννέα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου.
Η πλειοψηφία των δικαστών κατά τη σύνοδο εξέφρασε αμφιβολία για το αν ο νόμος δίνει τη δυνατότητα για αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη παρακολούθηση των επικοινωνιών όπως ισχυρίζεται η έκθεση Πρίμπε.
Στην αυριανη σύνθεση δεν θα μετέχει ο Αλβανός ΙσμαήλΝτάρλισα του οποίου η εννεαετής θητεία έληξε στις 31 Ιουλίου και ο διάδοχός του δεν έχει ακόμη διοριστεί από το Κοινοβούλιο. Την 7η Οκτωβρίου, λήγει η θητεία των δικαστών Γάμπερ Νταμιάνοφσκα και Τζίμε Σταρόβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου