Σεπτεμβρίου 14, 2017

Βουλγαρία: Κουκιά έφαγαν κουκιά μαρτυράνε

Η βουλγαρική κυβέρνηση ενέκρινε την έκθεση των Κρατικών Υπηρεσιών περί της εθνικής ασφάλειας για το 2016, η οποία θεωρεί ότι «η Ρωσία αποτελεί την κύρια έξωθεν απειλή». Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου και στην Ολομέλεια, «οι ενέργειες της Ρωσίας είναι πηγή περιφερειακής αστάθειας και δημιουργούν απειλές για το βασικό στόχο της Βουλγαρίας για μια ενωμένη, ελεύθερη και ειρηνική Ευρώπη».
Η έκθεση, επισημαίνει την αυξημένη παρουσία της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, τις προσπάθειες της Ρωσίας να διαμορφώσει σφαίρα επιρροής, στα Βαλκάνια συμπεριλαμβανομένης και της Βουλγαρίας. Βέβαια, οι βουλγαρικές «υπηρεσίες», που είναι μέρος του ΝΑΤΟ και συνεργάζονται με τις συμμαχικές αμερικανικές, δεν μπορεί παρά να επαναλαμβάνουν τις αμερικανικές διαπιστώσεις.
Οι σοσιαλιστές που αντέδρασαν δεν είναι κατά του ΝΑΤΟ, και ο βουλευτής Αντόν Κουτέφ, είπε ότι η Βουλγαρία θα μπορούσε να διατηρήσει καλές σχέσεις με τη Μόσχα, χωρίς αυτό να σημαίνει την απομάκρυνσή της από την ευρώ-ατλαντική συμμαχία.
Ο «Πατριώτης» βουλευτής Μίλεν Μίχοφ υπερασπίστηκε την έκθεση και είπε ότι αντικατοπτρίζει τις πραγματικές απειλές στην περιοχή και συμπεριλαμβάνει τον παράγοντα «Ρωσία».
Ο βουλευτής του ΓΚΕΡΜΠ Κρασιμίρ Βέλτσεφ, συμπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας της Βουλγαρίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία, υποστήριξε ότι, αν υπάρχουν ακριβή στοιχεία, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο να διορθωθούν ορισμένες δηλώσεις ή ενέργειες της κυβέρνησης.
Άλλος «Πατριώτης» βουλευτής ο Στανισλάβ Στανίλοφ είπε ότι η έκθεση περιέχει τις συνηθισμένες ανοησίες του ΝΑΤΟ και ότι «η Ρωσία απειλείται από το ΝΑΤΟ», ενώ ο κ. Μουσταφά Καρανταγί από το κόμμα των μουσουλμάνων είπε ότι Βουλγαρία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και ότι πρέπει η Βουλγαρία πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας και ΕΕ-Ρωσίας.
Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, τόνισε, ότι η έκθεση και τα συμπεράσματα της, βασίζονται σε αντικειμενικά γεγονότα και ότι δεν επηρεάζουν, με κανένα τρόπο, τις καλές σχέσεις της Βουλγαρίας με τη Ρωσία.

ΥΓ. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις…….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου