Σεπτεμβρίου 23, 2017

Η αμερικανίδα στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη στηρίζει την αντιπολίτευση στον Ντόνικ

Η Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη Μωρίν Κόρμακ επισκέφθηκε τον αμερικανόφρονα Πρόεδρο της Λαϊκής Συμμαχίας , (DNS) Μάρκο Πάβιτς
στο Πριέντορ, ο οποίος την ενημέρωσε για την πολιτική κατάσταση στη Σερβική Δημοκρατία , με έμφαση στα θέματα που σχετίζονται με «τη λειτουργία των Θεσμών», το θέμα, της «έκθεσης ελέγχου του ενοποιημένου προϋπολογισμού της Σερβικής Δημοκρατίας για το 2016», που το «σήκωσε» η αντιπολίτευση και την απόφαση για το «δημοψήφισμα για το Δικαστήριο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και για την εισαγγελική Αρχή, που ανέστειλε ο κ. Ντόντικ.
Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με την εγγραφή της ιδιοκτησίας των στρατιωτικών περιουσιακών στοιχείων, καθώς και η στάση του DNS για το θέμα της ένταξης του ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ σχολιάζοντας τις δηλώσεις της μανδάμ Κόρμακ είπε ότι , «η πρέσβης των ΗΠΑ στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη Μωρίν Κόρμακ , δεν τηρεί τους κανόνες της διπλωματίας», και ότι «έχει γίνει κουραστικό να σχολιάζει τη συμπεριφορά της».
Παράλληλα το μέλος της τρισυπόστατης Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης από τη Σερβική Δημοκρατία , Μλάντεν Ιβάνιτς, δήλωσε πως ήταν βέβαιος ότι το δημοψήφισμα για το Δικαστήριο και την εισαγγελία δεν θα γινόταν ποτέ.
Ο κ.Ντόντικ απάντησε ότι είπε ότι ο Ιβάνιτς, δεν ήταν ποτέ με το μέρος της Σερβικης Δημοκρατίας και ότι όλες οι αποφάσεις του ήταν επιβλαβής τόσο για το κράτος όσο και το λαό και τόνισε ότι «ο λαός δεν ξεχνά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου