Σεπτεμβρίου 18, 2017

Η Σόφια και τα Σκόπια συζητούν την αμυντική τους συνεργασία


Ο «πατριώτης» υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας  Κράσιμιρ Καρακάτσανοφ επισκέφτηκε τα Σκόπια για συνομιλίες με την κομμουνίστρια  υπουργό Άμυνας της Μπουγιουρουμού  Ραντμίλα Σέκερινσκα, για θέματα στρατιωτικής συνεργασίας υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ. 

Ο Καρακατσάνοφ πρότεινε την πραγματοποίηση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, των ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών, (οι οποίες θα συνεννοούνται στα νατοικά) , και επισκέφτηκε το στρατόπεδο «Ίλιντεν», όπου παρακολούθησε επίδειξη των «μακεδονικών ειδικών δυνάμεων». 
     Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις δυνατότητες εκπαίδευσης «μακεδόνων στρατιωτικών» στις βουλγαρικές στρατιωτικές σχολές. (Όπου δεν θα χρειάζονται μεταφραστές), και ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε σε ζητήματα που σχετίζονται με τη υποστήριξη του «Μακεδονικού στρατού».
Ο κ. Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ προέτρεψε την Μακεδονία να επιλύσει τη διαφορά της με την Ελλάδα, για την ονομασία του κράτους, όσο το δυνατόν συντομότερα, τονίζοντας ότι αυτό θα ανοίξει μια νέα σελίδα για τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. 
Σε απάντηση ερώτησης δημοσιογράφου για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στις απόψεις του σχετικά με την «Μακεδονική μειονότητα» στη Βουλγαρία, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, ο Καρακατσάνοφ είπε ότι «εάν κάποιος ενδιαφέρεται για την ιστορία του Μακεδονικού ζητήματος, θα μπορούσε να δώσει «ειδικά μαθήματα» ως ιστορικός», αλλά, ότι, «βρίσκεται στην Μακεδονία υπουργός άμυνας».
«Τέτοια θέματα δεν είναι υπέρ των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», είπε.




   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου