Σεπτεμβρίου 19, 2017

Ο βούλγαρος ζήτησε από τους εβραίους Επενδύσεις


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, συναντήθηκε και αυτός στη Νέα Υόρκη, όπως και ο Κοτζιάς, με τους εκπροσώπους του Εβραϊκού Κουαρτέτου. (American Jewish Committee», (Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή), B'nai B'rith International, Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο, (WJC) και την Anti-Defamation League. 
Ο Ράντεφ, τους ζήτησε αύξηση των επενδύσεων στη Βουλγαρία, από τους Εβραίους των ΗΠΑ και από το Ισραήλ, στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών και σε άλλους τομείς με υψηλή προστιθέμενη αξία. Σε διεθνές φόρουμ υπό την αιγίδα της UNEЅCO στη Νέα Υόρκη, στην οποία παρουσιάστηκε η «Παγκόσμια Συμμαχία για την ελπίδα», ο ΠτΔ είπε ότι πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής στο προσωπικό παράδειγμα στον αγώνα κατά του εξτρεμισμού.
Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας βράβευσε τον συνταγματάρχη Μάθιου Μπογδάνος για τις υπηρεσίες του στο ξεσκέπασμα της σχέσης μεταξύ της διακίνησης των κλεμμένων πολιτιστικών αγαθών και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και την υπολοχαγό Κοχάρ Σάλεχ για τη συμβολή της στον αγώνα κατά του «ισλαμικού κράτους».
Σήμερα ο Ράντεφ θα συμμετάσχει στην επίσημη έναρξη της Συνόδου και αύριο θα μιλήσει ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 
  Παράλληλα υπουργός Εξωτερικών Αικατερίνα Ζαχάριεβα συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής για τη Μεταρρύθμιση των Ηνωμένων Εθνών. Στην ομιλία της τόνισε ότι υποστηρίζει την έκκληση του Προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Γκουτέρες, για την μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την αύξηση της αποτελεσματικότητας του οργανισμού. Στο περιθώριο της Συνόδου η Ζαχάριεβα συναντήθηκε με τους πρωθυπουργούς της Μπουγιουρουμού Ζόραν Ζάεφ και της Αλβανία Έντι Ράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου