Σεπτεμβρίου 18, 2017

Μέχρι το τέλος του έτους το Κοσσυφοπέδιο θα έχει Ένοπλες Δυνάμεις


Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι που αναχώρησε για την Νεα Υόρκη στη Δημόσια Τηλεόραση , (ΡΤΚ), ότι μέχρι το τέλος του έτους, το Κοσσυφοπέδιο θα έχει δικό του στρατό. και ότι όλη η διαδικασία θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για τον λόγο αυτό, είπε, θα γίνουν αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας. Στόχος της κυβέρνησης, είπε, είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου στρατού, πολυεθνικού και επαγγελματικού, για να δημιουργηθούν οι προοπτικές ένταξης στο ΝΑΤΟ.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου Αρμπέρ Βλάχιου που ρωτήθηκε για να διευκρινίσει τους προεδρικούς «Χρησμούς» , δήλωσε ότι
«οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συσταθούν σύμφωνα με το Σύνταγμα και με διεθνή συνεργασία», χωρίς να διευκρινίσει, ποια μέτρα σχεδιάζει η κυβέρνηση Χαραντινάι.
Μαζί με τον κ. Θάτσι ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη υπουργός Εξωτερικών Μπεντζέτ Πατσόλι. Από το Γραφείο του κ. Θάτσι ανακοινώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της πενθήμερης επίσκεψης στη Νέα Υόρκη θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ. στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Ο κ.Πατσόλι σε συνέντευξη του προς ξένους Ανταποκριτές , είπε ότι, «υπάρχουν Αλβανοί οι οποίοι έχουν διαπράξει εγκλήματα και ότι θα πρέπει να τιμωρηθούν», αλλά τόνισε πως «δεν είναι όλοι οι Αλβανοί, ένοχοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου