Σεπτεμβρίου 28, 2017

Ανοιξε η πόρτα του ΝΑΤΟ για τη Ραντμίλα

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Η Αμερικανίδα αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ Ρόουζ Γκοτμέλερ, μετά την συνάντηση Βορειοατλαντικού Συμβουλίου-πΓΔΜ που έγινε στην έδρα του ΝΑΤΟ , είπε ότι «τα μέλη του ΝΑΤΟ και της διεθνούς κοινότητας παρακολούθησαν τον Απρίλιο με φρίκη, τη βία στο Κοινοβούλιο της πΓΔΜ», και ότι «χαιρετίζουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τότε».
Η κ. Ρόουζ Γκοτμέλερ , σε κοινή συνέντευξη τύπου με τους υπουργούς άμυνας και Εξωτερικών της πΓΔΜ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα και Νίκολα Ντιμιτρόφ, θύμισε το «μήνυμα» του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας, μετά από τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ τον Ιούνιο , και είπε ότι «είναι σημαντικό για όλα τα μέρη να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να εργαστούν εποικοδομητικά». Η κ. Ρόουζ Γκοτμέλερ είπε ότι πρέπει να υλοποιηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, με την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης και του Κράτους Δικαίου σε μια πολυεθνική κοινωνία» και ότι , «η πρόκληση των μεταρρυθμίσεων απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, αλλά η χώρα θα ωφεληθεί από τις μεταρρυθμίσεις και για την επίτευξη των Ευρω-Ατλαντικών στόχων της».
Η Αμερικανίδα αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ είπε ακόμα ότι «το γεγονός ότι το Μαυροβούνιο έγινε το 29ο μέλος του ΝΑΤΟ, δείχνει ότι οι πόρτες του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτές και ότι η Συμμαχία συνεχίζει να υποστηρίζει την πΓΔΜ στην πορεία της προς την ένταξη». 
Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ. Ζάεφ και υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα αναφέρθηκε στη νέα στρατηγική άμυνας, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη σταδιακή αύξηση των δαπανών άμυνας με στόχο να εκπληρώσει το κριτήριο για την ένταξή της χώρας στο ΝΑΤΟ. Ο κ . Νίκολα Ντιμιτρόφ, τόνισε την επιθυμία της κυβέρνησης Ζάεφ να γίνει η πΓΔΜ το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, και υπογράμμισε πως στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η επίλυση των προβλημάτων και όχι η δημιουργία νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου