Σεπτεμβρίου 19, 2017

Μαυροβούνιο: Πρώτα οι συμφωνία για εκλογές και μετά η επιστροφή στο Κοινοβούλιο λέει η Ευρώ-αντιπολίτευση

Ο γνωστός μας από την πολύχρωμη εξέγερση στα Σκόπια Εσθονός Άιβο Όραβ, είναι πλέον πρέσβης της ΕΕ στην Ποντγκορίτσα. και προσπαθεί μαζί με τον αμερικανικό παράγοντα να επαναφέρει την αντιπολίτευση στο Κοινβούλιο και να τερματιστεί το Μποϊκοτάζ που διαρκεί για περισσότερο από ένδεκα μήνες .

Ο κ. Άιβο Όραβ προσπαθεί να σπάσει το μποϊκοτάζ για να προχωρήσει η ενταξη στην ΕΕ, αλλά οι δυο πολιτικοί αρχηγοί απέρριψαν την πρωτοβουλία του.
Μετά τη συνάντηση με τον Όραβ, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Μαυροβουνίου Αλέξα Μπέσιτς, (DCG), δήλωσε ότι οι «Δημοκράτες» δεν θα διακόψουν το μποϊκοτάζ του Κοινοβουλίου μέχρι να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις, και πρόσθεσε οτι το Μαυροβούνιο βρίσκεται σε βαθειά κρίση.
«Το Μποϊκοτάζ δεν είναι η τέλεια λύση αλλά είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε. Το Μαυροβούνιο δεν είναι μια δημοκρατική χώρα, και είναι το μόνο κράτος στην Ευρώπη, όπου η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει ποτέ μέσα από τις εκλογές. Έτσι νομίζω ότι το μποϋκοτάζ είναι η καλύτερη λύση από τις επιλογές που έχουμε», είπε ο Μπέσιτς, ότι ανέφερε στον Εσθονό, και τόνισε ότι «το Μαυροβούνιο βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι».
Ο κ. Μπέσιτς, δήλωσε ότι ειπε στον κ. Οραβ ότι «οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν την ένταξη στην ΕΕ», αλλά τόνισε πως όσο το DPS βρίσκεται στην εξουσία δεν θα κλείσουν ποτέ τα κεφάλαια 23 και 24, των διαπραγματεύσεων, και τόνισε ότι το DPS Δεν είναι ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη.
«Σε ότι μας αφορά , τα προβλήματα και οι λύσεις είναι γνωστά». «Η μπάλα είναι στο γήπεδό σας», είπε ο Μπέσιτς στον Όραβ και τόνισε πως η μόνη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου στην οποία μπορούν αν παραβρεθούν είναι εκέινη στην οποία θα συζητηθούν οι πρόωρες εκλογές.

Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Ράνκο Κριβοκάπιτς, τεως συντροφος του Μίλο στην κομμουνιστική νεολαία και συνεργάτης του στην μετακομμουνιστή δικτατορία που επέβαλαν είπε ότι αναμένει από τον τεως επικεφαλήε των μυστικών υπηρεσιών και νυν πρωθυπουργό Ντούσκο Μάρκοβιτς να καλέσει την αντιπολίτευση σε διάλογο προκειμένου να επιλυθεί η πολιτική κρίση στο.
Μετά από μια συνάντηση με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μαυροβούνιο, ο Κριβοκάπιτς είπε στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε νέες εκλογές. «Το Κοινοβούλιο δεν έχει καμία νομιμότητα.
Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει λάβει αποφάσεις.
Το DPS δεν θέλει την επίτευξη συμφωνίας. Περίμενα τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει ότι είναι έτοιμος για το διάλογο», είπε ο Κριβοκάπιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου