Σεπτεμβρίου 23, 2017

Ο Ραμούς Χαραντινάι στο Μαυροβούνιο


Ο Χαραντινάι αναμένεται σύντομα να ταξιδέψει στην Ποντγκόριτσα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου για να συζητήσει  με τον αδελφό στο ΝΑΤΟ Μάρκοβιτς την οριοθέτηση των συνόρων.
Ο Χαραντινάι θέλει η συμφωνία να επανεξεταστεί, ενώ το Μαυροβούνιο επισήμως θεωρεί το ζήτημα «κλειστό».
Ο Χαραντινάι υπήρξε λυσσαλέος αντίπαλος της συμφωνίας που υπογράφηκε  πριν δύο χρόνια στη Βιέννη ισχυριζόμενος ότι  το Κοσσυφοπέδιο χάνει 82000 στρέμματα «εθνικής Γης» . Μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας, η πρώτη απόφαση του Χαραντινάι ήταν απόλυση της Επιτροπής Οριοθέτησης και ο διορισμός του πρώην Βουλευτή της LDK, Σεπτίμ Μπουλίκι  που επίσης ήταν αντίπαλος της Συμφωνίας που βασίστηκε  σε διεθνή έγγραφα και την τεχνικη-στρατιωτική συμφωνία του Κουμάνοβο, το σχέδιο Αχτισάαρι, και τον κανονισμό της UNMIK, ενώ η  συμφωνία είχε την υποστήριξη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, Σρετζαν Νταρμάτοβις δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου ότι η χώρα του θεωρεί το ζήτημα οριοθέτησης των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο έχει κλείσει.
«Το Μαυροβούνιο έχει επιλύσει αυτό το ζήτημα. Έχουμε εισέλθει σε μια σοβαρή διαδικασία οριοθέτησης με το Κοσσυφοπέδιο και η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου ως αποτέλεσμα του έργο διεθνών επιτροπών,» είπε ο Νταρμάτοβις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου