Σεπτεμβρίου 14, 2017

Ειδήσεις επί τροχάδην

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ . Ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου Σέρντιαν Νταρμάτοβιτς δήλωσε ότι το ζήτημα της οριοθέτησης των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο έχει κλείσει για το Μαυροβούνιο οριστικά.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Η Προεδρία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης αποδέχθηκε χθες τη Συνθήκη της Τεργέστης, για την ίδρυση της Κοινότητας Μεταφορών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

ΓΚΡΑΤΣΑΝΙΤΣΑ. Άγνωστοι βεβήλωσαν χθες το βράδυ. την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αναλήψεως στην Γκρατσάνιτσα.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία ασφάλεια στα δυτικά Βαλκάνια χωρίς τη Σερβία και το σερβικός λαό.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος του Σερβικού Εθνικού Συμβουλίου, Μίλοραντ Πούποβατς, δήλωσε ότι αναμένει συνάντηση με τη σερβική ηγεσία για να συζητήσει τα πρόσφατα περιστατικά που αφορούν στους Σέρβους στην Κροατία.

ΤΙΡΑΝΑ. Μετά από συζήτηση 21 ωρών, το αλβανικό Κοινοβούλιο με 78 ψήφους υπέρ, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Έντι Ράμα.

ΣΟΦΙΑ. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την έκθεση του υπουργείου Οικονομικών για την εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, συμφώνα με την οποία ο προϋπολογισμός παρουσιάζει πλεόνασμα 892 εκατομμυρίων ευρώ και το δημοσιονομικό αποθεματικό ανήλθε σε 6,7 δισ. Ευρώ. 

  ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Η Standard & Poor's επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «B» για τα χρεόγραφα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Η εφημερίδα «Oslobodjenje» γράφει ότι σε πέντε υπουργεία της Κροατομουσουλμανικης Ομοσπονδίας (FBiH) παρά τις προβλέψεις των νόμων για την εθνική δομή των εργαζομένων, δεν υπάρχει κανένας Σέρβος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου