Σεπτεμβρίου 16, 2017

Ο Εργολάβος της Cia στο Αλβανικό «Εθνικό Κέντρο»

Ο Μπεντζέτ Πατσόλι, είναι η «Mabetex» που πήρε από την κόρη του Γιέλτσιν Τατιάνα Ντιατσένκο 300 εκατομμύρια δολάρια για την αναστήλωση του Κρεμλίνου.
Στην Ελβετία, οι εισαγγελείς ερεύνησαν τις πληροφορίες ότι η Τατιάνα ξοδέψε χιλιάδες δολάρια σε αγορές με πιστωτική κάρτα, της Mabetex, και η αμερικανική δικαιοσύνη ερεύνησε τους δύο λογαριασμούς σε τράπεζα στα νησιά Καϊμάν του συζύγου της Τατιάνας Λεονίντ, για ενδεχόμενο ξέπλυμα ρωσικού χρήματος και όλα ήταν καλά πλυμένα.
Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, δεχθηκε χθες στα Τίρανα τον κ.Πατσόλι εξυμνώντας «τον προσωπικό του ρόλο στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου».
Ο πολυεκατομμυριούχος εργολάβος που ανέλαβε υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης των Ουτσεκάδων, εκανε την πρώτη επίσκεψη στο «εξωτερικό» από το «Εθνικό Κέντρο».
Ο Έντι Ράμα δήλωσε στον κ.Πατσόλι ότι οι έλεγχοι στα σύνορα μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου αποτελούν «βασανιστήριο » και ότι θα πρέπει να απλουστευθούν από την αρχή του επόμενου έτους.
«Από την 1η Ιανουαρίου, θέλουμε στα σύνορα Αλβανίας-Κοσσυφοπεδίου για να μην γίνονται βασανιστήρια στους συμπατριώτες μας από την άλλη πλευρά των συνόρων, ειδικά το καλοκαίρι.
Δεν είναι σωστό να τους αναγκάζουμε να περιμένουν σε ουρές να έρθουν να γευτούν τη θάλασσα μας επειδή δεν έχουν μια ακτές. Η θάλασσά μας είναι και δική τους θάλασσα», είπε και πρόσθεσε, ότι «τα σύνορα θα γίνουν ευρωπαϊκά όπως μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλία ή της Ελβετίας με την Ιταλία».
Ο Ράμα είπε ότι οι αλλαγές στο σύστημα των Ελέγχων, θα ενταχθούν στο «Έτος Σκεντέρμπεη» για τα την 550η επέτειο του θανάτου του αλβανού Εθνικού ήρωα, που η κυβέρνηση έχει αφιερώσει για το 2018, και τόνισε ότι «το Ετος Σκεντέρμπεη δεν θα είναι μια περίοδος επιστροφής στο φολκλόρ και τον εθνικισμό αλλά μια περίοδος που θα χρησιμοποιηθεί στο μέγιστο για να γίνουν πράγματα που θα δώσουν ώθηση προς τα εμπρός» .
Η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο το 2015 αποφάσισαν την κατάργηση των ελέγχων στα σημεία διέλευσης των συνόρων αλλά αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στους έλεγχους λόγω της αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Ράμα συμφώνησε με τον Πατσόλι ότι στις 27 και 28 Νοεμβρίου θα συνεδριάσουν από κοινού η κυβέρνηση της Αλβανίας και η κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου στην Κορυτσά και τον Αυλώνα.
Ο Πατσόλι συναντήθηκε και με τον Αλβανό ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτι, ο οποίος είπε, ότι η οικονομική διπλωματία είναι μια πρόσκληση για τον υπουργό Πατσόλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου