Οκτωβρίου 20, 2017

Βοσνία και Ερζεγοβίνη: Η Πουλημένη αντιπολίτευση (2)_

Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε από τα πιο αρμόδια θεσμικά όργανα πληροφοριών που εργάζονται στην περιοχή, η αντιπολίτευση , η οποία προσπαθεί συνεχώς να καταστρέψει τα θεσμικά όργανα της Σερβικής Δημοκρατίας και να ανατρέψει την κυβέρνηση έχει χρηματοδοτηθεί με πέντε εκατομμύρια Μετατρέψιμα Μάρκα, (BAM), και ότι θα συνεχίσει να ενισχύεται μέχρι και τις εκλογές.
Ο κ. Ντόντικ είπε ότι η αντιπολίτευση στη Σερβική Δημοκρατία , χρησιμοποιείται για να υλοποιηθεί το σενάριο για Βοσνία -Ερζεγοβίνη χωρίς Σέρβους και Σερβική Δημοκρατία και ότι οι αντιπολιτευόμενοι αντί να προσπαθούν να μπλοκάρουν με απολίτιστο τρόπο την εθνοσυνέλευση θα έπρεπε να είχαν καταλάβει τη Βουλή στο Σεράγεβο, για να διαμαρτυρηθούν, και για την απόφαση για τον Οριτς και για το Δικαστήριο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και την εισαγγελία.

Ο πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Προόδου που ανήκει στην «Κοινοπραξία» της αντιπολίτευσης είπε ότι το κόμμα θα καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Ντόντικ .
Ο Πρόεδρος Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS) Βούκοτα Γκοβεντάριτσα δήλωσε ότι δεν είναι αλήθεια ότι η αντιπολίτευση θα πάρει 5 εκατομμύρια Μάρκα , αν καταφέρει να καταστρέψει τη Σερβική Δημοκρατία μέχρι τις επερχόμενες εκλογές.

Ο βουλευτής στην Κρατική Βουλή και στέλεχος του SDS Τζώρτζιο Κρσμαρ αποχώρησε από το Κόμμα.

Το «πραγματικό SDS», με ανακοίνωσή του εξέφρασε απογοήτευση και ανησυχία για την έλλειψη ενότητας όλων των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων κατά την ψηφοφορία επί του ψηφίσματος σχετικά με την στρατιωτική ουδετερότητα της Σερβικής Δημοκρατίας .

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Ντένις Ζβίζντιτς , δήλωσε ότι το ψήφισμα σχετικά με τη στρατιωτική ουδετερότητα της Σερβικής Δημοκρατίας δεν έχει νομική ισχύ και δεν είναι νομικά δεσμευτική, δεδομένου ότι το θέμα δεν είναι στην αρμοδιότητα των Οντοτήτων αλλά της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Ο Προεδρεύων της τρισυπόστατης Προεδρίας Ντράγκαν Τσόβιτς δήλωσε στο Μόσταρ ότι η πορεία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης προς την Ευρω-Ατλαντική ολοκλήρωση συνεχίζεται , αλλά σέβεται το λόγο για τον οποίο ο σερβικός λαός αντιτίθεται στο ΝΑΤΟ.

Η Πρεσβευτής των ΗΠΑ Μωρίν Κόρμακ, είχε συνομιλία χθες με τον Προεδρεύοντα της τρισυπόστατης Προεδρίας για το τι πρέπει να γίνει , προκειμένου να ενεργοποιήθει η σύνδεση με το ΝΑΤΟ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου