Οκτωβρίου 23, 2017

πΓΔΜ-BJRM: 24 νέες ενστάσεις του VMRO-DPMNE

Οι δικηγόροι του VMRO-DPMNE, υπέβαλαν 24 ενστάσεις στο αρμόδιο διοικητικό Εφετείο. Το διοικητικό δικαστήριο έχει προθεσμία 48 ωρών να λάβει απόφαση σχετικά με τις καταγγελίες.
Υπάρχουν πέντε δικαστικά συμβούλια που αποτελούνται από πέντε δικαστές του Διοικητικού Δικαστηρίου και θα επιλεγούν με κλήρωση. Οι αποφάσεις θα ληφθούν μπροστά σε ακροατήριο.
Ο Γκρουέφσκι σε συνέντευξή του στην τηλεόραση «ΑΛΦΑ» χθες το βράδυ είπε ότι το VMRO-DPMNE τιμωρήθηκε από τους πιο «σκληρούς» ψηφοφόρους του, επειδή πρόσφατα, το κόμμα είχε αποστασιοποιηθεί από τις παραδοσιακές του πολιτικές .« Το VMRO-DPMNE τιμωρήθηκε από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του, οι οποίοι έστειλαν ένα μήνυμα στην ηγεσία», είπε.
Σχετικά με τη βαριά ήττα του Κόμματος κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των εκλογών, ο Πρόεδρος του VMRO-DPMNE, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «δωροδοκίες, εκβιασμούς και εκφοβισμούς» μελών του Κόμματος και υποψηφίων, και δήλωσε ότι οι εκλογές ήταν «νόθες και αντιδημοκρατικές», και κατηγόρησε την SDSM ότι έριξε «20 εκατομμύρια ευρώ σε μαύρο χρήμα» για δωροδοκίες.

Το επεισόδιο με την ρωσική πρεσβεία

Η ρώσικη πρεσβεία εξέδωσε διάψευση της ανακοίνωσης του γραφείου του κ. Ζάεφ σχετικά με την συνάντηση του πρωθυπουργού της πΓΔΜ με τον Ρώσο πρέσβη. Η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Ζάεφ ανέφερε ότι οι δυο συμφώνησαν, «ότι οι Ευρω-Ατλαντικές φιλοδοξίες της χώρας δεν ήταν και δεν πρέπει να αποτελέσουν εμπόδιο για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ της Μακεδονίας και Ρωσίας, ειδικά δεδομένου ότι και οι δύο χώρες υποστηρίζουν ένα βιώσιμο σύστημα ασφαλείας στον κόσμο». Η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Σκόπια στην συνεχεία ανακοίνωσε ότι «η κυβερνητική δήλωση δεν αποδίδει τα ακριβή μηνύματα που μετέφερε ο Ρώσος Πρέσβης προς τον πρωθυπουργό.
«Η Πρεσβεία ενημερώνει ότι το κείμενο αυτής της ανακοίνωσης δεν είναι σύμφωνο με τη ρωσική πλευρά και δεν αποδίδει σωστά τις χωριστές αξιολογήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνομιλίας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου