Οκτωβρίου 21, 2017

Σερβία: Η Παρέλαση για την Κυριαρχία, την Ανεξαρτησία και την Ελευθερία του σερβικού λαού.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Σερβία δέχεται ισχυρές πιέσεις από τη Δύση για το Κοσσυφοπέδιο και για να αγοράσει δυτικά όπλα, είπε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά την παρέλαση για την 73 επέτειο της απελευθέρωσης του Βελιγραδίου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Μπαταίνιτσα. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι η δουλειά του δεν είναι να παραπονιέται , αλλά να υπερασπίζει την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του σερβικού λαού.
Στην ομιλία του
ο Πρόεδρος της Σερβίας
είπε ότι η Σερβία είναι μια χώρα ελεύθερη, ανεξάρτητη και κυρίαρχη
και ότι όποιος της επιτεθεί
θα πληρώσει υψηλό τίμημα.
"Μπορούμε να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και καθένα που ζει στη Σερβία", είπε ο Βούτσιτς.
Μετά την παρέλαση ο Πρόεδρος της Σερβίας  συναντήθηκε με τον ρώσο υπουργό άμυνας
Σεργκέι Σοιγκού στη «Βίλλα Μίρ».
Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας συζήτησαν το σύνολο των σχέσεων μεταξύ της Σερβίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και για την στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία.
Πριν την παρέλαση ο Ρώσος υπουργός άμυνας με το Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούλιν
επισκέφθηκαν το ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, όπου συναντήθηκαν με Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο. Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας δήλωσε ότι η Σερβία πρέπει να είναι στρατιωτική αρκετά ισχυρή για να κάνει σεβαστή  τη στρατιωτική της ουδετερότητα και ότι, η  βοήθεια της Ρωσίας σε αυτό είναι πάρα πολύ σημαντική.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς και ο Γενικός Γραμματέας τοτ Συμφώνου συλλογικής Ασφάλειας οργάνωσης Γιούρι Χατσατούροφ συζήτησαν για την πολιτική και την ασφάλεια στην Ευρασία και σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου