Οκτωβρίου 31, 2017

Αλβανία: Παραιτήθηκε ο «αόρατος» ασφαλίτης

ΤΙΡΑΝΑ. Ο επικεφαλής της αλβανικής υπηρεσίας πληροφοριών, της γνωστής στους πολίτες ως «SHIK» Λίκα Αγιάζι Βίσο, υπέβαλε χθες την παραίτηση του στον πρόεδρο Ιλίρ Μέτα.
Μετά την αποδοχή της παραίτησής του, ο πρωθυπουργός Ράμα πρότεινε στον πρόεδρο ως διάδοχο τον υποδιοικητή Χελιδών Μπέντο, που έχει εργαστεί στην Ελλάδα και εδώ λεγόταν Γιάννης.
Ο Μπέντο έχει προσληφθεί στην «SHIK» την ίδια χρονιά με τον Βίσο ως πληροφοριοδότης και τον Απρίλιο του 2016 είχε προαχθεί σε υποδιευθυντή.
Ο Βίσο είχε διοριστεί τον Αυγούστου του 2012 από τον τότε Πρόεδρο Μπουγιάρ Νισάνι, ο οποίος μόλις ανέλαβε απέλυσε τον προκάτοχο του Βίσο, Μπαχρί Σακίρι. Από το 1990, επτά διευθυντές της μυστικής υπηρεσίας έχουν απολυθεί και μόνο δύο έχουν παραιτηθεί. Ο Ηρακλής Κοτσολάρι και χθες ο Λίκα Αγιάζι Βίσο.
Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα δήλωσε ότι η παραίτηση υπεβλήθη λόγω των πιέσεων που δεχόταν για την υπόθεση Σαιμίρ Ταχίρι.
«Η μυστική υπηρεσία συντάσσει εκθέσεις σχετικά με τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην διακίνηση ναρκωτικών. Αυτό δείχνει ότι το κράτος των ενπόρων ναρκωτικών βρίσκεται σε πανικό και κάνει τα πάντα για να κουκουλώσει την υπόθεση Ταχίρι. Αλλά ο Ταχίρι δεν θα σωθεί. Ούτε ο Ράμα . Αυτή η υπόθεση δεν θα κλείσει. Θα ανοίξει και πάλι τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Μπάσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου