Οκτωβρίου 20, 2017

Στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της απελευθέρωσης του Βελιγραδίου

To Βελιγράδι τίμησε σήμερα την 73η επέτειο της απελευθέρωσης της Σερβικής πρωτεύουσας από τη Γερμανική κατοχή με την είσοδο του Κόκκινου Στρατού και των Παρτιζάνων. Στις 20 Οκτωβρίου 1944, Μονάδες Παρτιζάνων (НОВЈ)  υπό τον στρατηγό Πέκο Ντάπτσεβιτς και στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού υπό τον στρατηγό Βλάντιμιρ Ζντάνοφ εισήλθαν   ως απελευθερωτές στο Βελιγράδι .

Η κεντρική εορταστική εκδήλωση με τίτλο «Σλομπόντα 2017», θα γίνει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο «Μπαταΐνιτσα» οπου «θα γίνει επίδειξη των νέων επιχειρησιακών δυνατοτήτων της σερβικής Πολεμικής Αεροπορίας, που παρέλαβε το 6 ρωσικά MіG-29 που χάρισε η Μόσχα.
Στο επίσημο πρόγραμμα θα μετάσχει και το ρωσικό ακροβατικό τιμ. Οι πολίτες της Σερβίας θα έχουν την δυνατότητα να θα δουν περισσότερους από 2.200 στρατιώτες, 130 οχήματα διαφόρων τύπων, 30 αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Την παρέλαση στην «Μπαταΐνιτσα» θα παρακολουθήσουν ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς , η κρατική και στρατιωτική ηγεσία της Σερβίας, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού και ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου