Οκτωβρίου 23, 2017

Κοσσυφοπέδιο- Μετόχι:Εκλογές με απόντες τους ψηφοφόρους

Οι κάλπες έκλεισαν στις 19:00 μ.μ. τοπική ώρα και η Κεντρική Εφορευτική Επιρρεπή ανακοίνωσε ότι ψήφισε το 43.79% των ψηφοφόρων. Επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν ανακοινωθεί.
Τα κόμματα πανηγυρίζουν με βάση τα δικά τους αποτελέσματα. Αποτελέσματα ανακοίνωσαν και οι ΜΚΟ. Στην Πρίστινα σύμφωνα με την Αλβανική ΜΚΟ «Δημοκρατία σε δράση» θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο ο σημερινός Δήμαρχος Αχμέτι Σπεντ από την «Αυτοδιάθεση» που έλαβε 44,27% και ο Αρμπάν Λίλα από τη Δημοκρατική Λίγκα του Κοσσυφοπεδίου, ,(LDK) που πήρε 35,7 τοις εκατό.
Ο Πρωθυπουργός Ραμούς Χαραντινάι συνεχάρη «τα κόμματα και ιδιαίτερα τους πολίτες για την αξιοπρεπή συμπεριφορά τους την ημέρα των εκλογών» και είπε ότι το κόμμα του, (ΑΑΚ), κέρδισε τρεις Δήμους, (Γιουνίκ, Ντετσάν και Όμπιλιτς) και ότι διπλασίασε τα ποσοστά του.
Η Σερβική Λίστα ανακοίνωσε σαρωτικές νίκες στους σερβικούς δήμους. (Βόρεια Μιτρόβιτσα, Λεποσάβιτς,Νόβο Μπρντο, Ζούμπιν Ποτόκ, Γκρατσάνιτσα, Στρπτσα, Ρανίλουγκ, και Παρτές).
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συνεχάρη τη Σερβική Λίστα «για την τεράστια επιτυχία», και πρόσθεσε ότι «ο σερβικός λαός στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι απέδειξε ότι μπορούν να πολεμήσει και για την επιβίωσή του, αλλά και για τη Σερβία,».
Ο ανιψιός του πολέμαρχου του ΟΥΤΣΚΑ Αντέμ Γιασάρι, ο Μπεκίμ Γιασάρι, εξλέγη δήμαρχος στην Σκαντεράι ως ανεξάρτητος υποψήφιος αλλά υποστηρίχτηκε από τον Συνασπισμό των Ουτσεκάδων που δεν κατέβασαν δικούς τους υποψηφίους. Το σημαντικότερο επεισόδιο ήταν η έρευνα σε ένα φορτηγό στη συνοριακή διάβαση Γιάρινε στο οποίο βρεθήκαν χειροβομβίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου