Οκτωβρίου 20, 2017

Αλβανία: Ο Ράμα προσπαθεί να περιορίσει τη ζημιά

Ο πρόεδρος της Αλβανικής Βουλής Γκραμόζ Ρούστι ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή  επί του κανονισμού που είναι αρμόδια για την άρση της ασυλίας των βουλευτών θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στις 11 το πρωί για να εξετάσει την υπόθεση του Σαιμίρ Ταχίρι. Οπότε προς το παρόν παραμένει ελεύθερος.

Μετά από 72 ώρες αμηχανίας, ο μέγας Χασισέμπρος Ράμα, έβαλε τη «λεοντή» του διώκτη του εγκλήματος και δήλωσε ότι «όσο και να ρίχνει λάσπη η αντιπολίτευση εναντίον της αστυνομίας δεν θα σταματήσει την καταπολέμηση του εγκλήματος».

Εκτός από το Ράμα , μετά την επιβεβαίωση του ότι ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Σαμίρ Ταχίρι, θεωρείται από την Ιταλική Δικαιοσύνη ως ύποπτος για συνεργασία με την αλβανική εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε την περασμένη Δευτέρα, εμφανίστηκε και το «αλβανικό Κράτος Δικαίου», που ζήτησε από το Κοινοβούλιο , την άρση της ασυλίας του βουλευτή και πρώην Υπουργού Εσωτερικών Σαμίρ Ταχίρι.

Το αίτημα για άρση της ασυλίας και τη σύλληψη του Ταχίρι υπέγραψε ο Εισαγγελέας «για σοβαρά εγκλήματα».

Το όνομα τη Ταχίρι βρίσκεται στο πόρισμα της εισαγγελίας της Κατάνιας που διέταξε της σύλληψη μιας εξαμελούς σημορίας λαθρεμπόρων ναρκωτικών μεταξύ των οποίων είναι ο Μωυσής και ο Φλόριαν Χαμπιλάι , μακρινά ξαδέλφια του πρώην υπουργού. Ο Ταχίρι φυσικά δήλωσε «Αθώος» και είπε πως, «δύο εγκληματίες, πολύ μακρινά ξαδέλφια , ανέφεραν το όνομά μου, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που εγκληματίες έχουν χρησιμοποιήσει το όνομα ενός υπουργού», και πρόσθεσε ότι δεν θα οχυρωθεί πίσω από την ασυλία του.
Η σύλληψη των έξι διακινητών κάνναβης στην Ιταλία και οι πληροφορίες από τον «σικελικό κοριό», υποχρέωσε την αλβανική αστυνομία να κάνει ειδική επιχείρηση στα χωριά κοντά στον Αυλώνα, όπου κατασχέθηκαν τέσσερεις τόνοι κάνναβης και συνέλαβαν τον Αρμάντο Κοτσέρι 31 ετών που είναι στενός συνεργάτης με τους αδελφούς Χαμπιλάι.

Ο Ράμα δήλωσε ότι η αντιπολίτευση «συνεχίζει με το παλαιό ύφος να ρίχνει λάσπη κατά της αλβανικής αστυνομίας. «Είναι ντροπή ότι οι παλαιοπολιτικοί εξακολουθούν να προσπαθούν να ρίξουν λάσπη εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων για την επιτυχή επιχείρηση στον Αυλώνα, ως μέρος της καταπολέμησης του εγκλήματος», είπε ο Ράμα και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει τον αγώνα που ξεκίνησε εναντίον του εγκλήματος».

Ωστόσο τα Κανάλια στα Τίρανα αλλά και πληροφορίες από την αντιπολίτευση αναφέρουν ότι επίκειται η σύλληψη και του γενικού διευθυντή αστυνομίας της Αλβανίας Χακί Τσιάκο.
Ο Ταχίρι, συναντήθηκε επί δύο ώρες με τον Ράμα, και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, αρνήθηκε να παραιτηθεί από το αξίωμα του βουλευτή και το κόμμα, και απείλησε τον Ράμα με αποκαλύψεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα ζήτησε την άμεση σύλληψη του πρώην υπουργού και δήλωσε πρέπει μιλήσουν ο Ταχίρι και ο Τσιάκο που κρατάνε στο χέρι τον Ράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου