Οκτωβρίου 31, 2017

πΓΔΜ . Ο «Περικλής» εκτελέστηκε Σωστά

Στο Δήμο του Στάρο Ναγκορίτσανε οπου η υποψήφια δήμαρχος ήταν από το Σερβικό Δημοκρατικό Κόμμα και ειχε την υποστήριξη του κ. Ντόντικ, η Κρατική Εκλογική Επιτροπή διαμόρφωσε μόνη της το αποτέλεσμα.
Στο πρακτικό της καταμέτρησης σε εκλογικό τμήμα καταμετρήθηκαν 62 ψήφοι για τον συνασπισμό του VMRO-DPMNE και 17 για τη SDSM. Η Εφορευτικη Επιτροπή ανακοίνωσε 62 για τους Σοσιαλδημοκράτες και 17 για το VMRO-DPMNE.
Σύστημα Περικλής!

ΣΚΟΠΙΑ. Το αλβανικό Κίνημα «ΜΠΕΣΑ» ανακοίνωσε χθες πως δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των εκλογών και υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία της εκτεταμένης εκλογικής απάτης. Το Κίνημα «ΜΠΕΣΑ» είναι ένας από τους μεγαλύτερους χαμένους στις τοπικές εκλογές αφού φέρεται να έχασε περίπου το 20% της υποστήριξης του. Στις κοινοβουλευτικές εκλογές του περασμένου έτους είχε 57.868 ψήφους και στον πρώτο γύρο των τοπικών εκλογών, οι υποψήφιοι του έλαβαν 46.534 ψήφους.
Ο αρχηγός του κινήματος Μπιλιάλ Κασάμι που παραιτήθηκε από βουλευτής και ήταν βέβαιος ότι θα κερδίσει στο Τέτοβο έχασε από θαύμα από την Τεούτα Αρίφι, που υποστήριζε και ο Περικλής και η αμερικανική πρεσβεία και ο Σόρος.

ΣΚΟΠΙΑ. Η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ στη πΓΔΜ Όντρει Γκλόβερ , δήλωσε ότι παρ’ όλες τις περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν και που ήσαν δευτερευούσης σημασίας οι εκλογές έγιαναν δημοκρατικά.

ΣΚΟΠΙΑ. Το VMRO-DPMNE διευκρίνισε ότι παρά την καταγγελία του αποτελέσματος των εκλογών. οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια του Κόμματος, δεν θα παραιτηθούν, γιατί αυτό, «θα βοηθήσει μόνο τον Ζάεφ και την SDSM, και θα κάνει ευκολότερο για αυτούς το εμπόριο των εθνικών συμφερόντων».

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Μάγια Κοτσίγιανιτς δήλωσε ότι οι Τοπικές Εκλογές στην πΓΔΜ αξιολογήθηκαν από την αποστολή του ΟΑΣΕ και έγιναν σε ένα περιβάλλον που σέβεται τις θεμελιώδεις ελευθερίες, αλλά με κάποιες ελλείψεις. «Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει τώρα να εφαρμόσει τις συστάσεις των παρατηρητών του ΟΑΣΕ που θα επιτρέψουν στους κρατικούς θεσμούς να βελτιώσουν περαιτέρω τις δυνατότητές τους . Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διατεθειμένη να προσφέρει στήριξη . Οι ανησυχίες και τα παράπονα από τους συμμετέχοντες στις εκλογές, πρέπει να αντιμετωπιστούν με τις αρμόδιες εθνικές αρχές σύμφωνα με τις καθιερωμένες διαδικασίες και εντός των προθεσμιών. Είναι σημαντικό όλοι οι ηγέτες ενεργούν υπεύθυνα και να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στα εθνικά ιδρύματα και τις πολιτικές διαδικασίες», είπε η εκπρόσωπος.

ΣΚΟΠΙΑ. Δυο παράγοντες του VMRO DPMNE ο Στόγιαν Άντοφ, και ο Αλεξάνταρ Μιχαϊλόβσκι, που εκφράζουν την εσωκομματική αντιπολίτευση ζήτησαν χθες την παραίτηση του Γκρουέφσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου