Νοεμβρίου 26, 2017

Ο Ιζετμπέκοβιτς ετοιμάζει πολιτοφυλακή «πατριωτών»

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η εφημερίδα του Βελιγραδίου «Vecernje Novosti» αποκάλυψε ότι οι μουσουλμάνοι εκπαιδεύουν παράνομα παραστρατιωτικές μονάδες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, «τουλάχιστον 9.000 Βόσνιοι ηλικίας 18-35 ετών περασαν ωε τώρα την εκπαίδευση», από τους οποίους «5.000 έλαβαν στολές και βασικό στρατιωτικό εξοπλισμό».
Ο Σέρβος υπουργός ασφάλειας, του Ιζετμπέκοβιτς Ντράγκαν Μέτκιτς, δήλωσε ότι διέταξε «να γίνει έρευνα σε βάθος».
Ο πρόεδρος της Σερβικης Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι «υπάρχουν διάφορες οργανώσεις που σχηματίζονται μεταξύ των μουσουλμάνων», και ότι η πληροφορία για την διανομή όπλων , «είναι γνωστή». «Δεν με νοιάζει τι λεει ο Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς αλλά αν υπάρχει έστω και ένα όπλο, τότε υπάρχει μια παράνομη δομή εκτός του συστήματος», δήλωσε ο Ντόντικ.
Ο Ιζετμπέκοβιτς απάντησε ότι όλα όσα λέγονται και γράφονται «είναι βλακείες», τονίζοντας: «Αυτά τα πράγματα έρχονται από τη Σερβία και τη Σερβική Δημοκρατία. Εκείνοι εξοπλίζονται και αγοράζουν νέα αεροσκάφη και απειλούν τη διάλυση της Βοσνίας με τα δημοψηφίσματα, ανταμείβουν τους εγκληματίες πολέμου γιορτάζουν εγκλήματα πολέμου ... Αυτοί θέλουν να έχουν κάποιον από την άλλη πλευρά που θα προκαλέσει ώστε να έχουν μια δικαιολογία για τις πράξεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου