Νοεμβρίου 26, 2017

Βόισλαβ Σέσελι : Θέλουν να πεθάνει ο Μλάντιτς για να καταστεί η απόφαση τελεσίδικη

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος Βόισλαβ Σέσελι δήλωσε ότι υπάρχουν υποψίες ότι το δικαστηριο της Χάγης δεν θα επιτρεψει τη θεραπεία του Μλάντιτς γιατί θέλουν να πεθάνει περιμένοντας την εξέταση της έφεσης ώστε η πρωτόδικη απόφαση θα καταστεί τελεσίδικη».
Το ICTY χθες δημοσίευσε την απόφαση για το Στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς που αναλύεται σε 2,527 σελίδες.
Ο Σέσελι δήλωσε ότι ο Μλάντιτς καταδικάστηκε για όλα τα αδικήματα με βάση τη φερόμενη συμμετοχή του σε κοινή εγκληματική επιχείρηση, αλλά τετοια κατηγορία για «κοινή εγκληματική επιχείρηση» δεν υπάρχει ούτε στο καταστατικό του δικαστηρίου, ούτε στον Κανονισμό «περί της Διαδικασίας και των Αποδείξεων».
«Είναι σαφές ότι δεν μπόρεσαν να αποδείξουν τη σύνδεση του με οποιοδήποτε συγκεκριμένο έγκλημα. Δεν έχει αποδειχθεί η συμμετοχή του Μλάντιτς σε οποιοδήποτε έγκλημα οπότε είπαν ότι «Είναι μέλος Κοινής εγκληματικής επιχείρησης,...», δήλωσε ο Σέσελι.
Η Βασιλικη Μλάντιτς, η σύζυγος του Στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς, είπε ότι πιστεύει ότι ο στρατηγός θα δικαιωθεί με την αίτηση αναιρέσεως.
Η εκδίκαση της έφεσης της εισαγγελίας στην υπόθεση εναντίον του αρχηγού του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Βόισλαβ Σέσελι, έχει προγραμματιστεί για τις 13 Δεκεμβρίου, και η ετυμηγορία αναμένεται να εκδοθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, ενώ η ετυμηγορία σχετικά με την έφεση του Ράντοβαν Κάρατζιτς, αναμένεται το 2019. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου