Νοεμβρίου 24, 2017

Επι τροχάδην

ΜΠΟΡΙΣΟΦ. Στη Λευκορωσία ,οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα άνοιξαν ένα πανό στον Ποδοσφαιρικό αγώνα με τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, που έλεγε: «Αν σε χίλιες ζωές αυτοί σε καταδίκασαν , τα παλικάρια της Σερβίας θα σε τιμούν». “Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο ηγέτης του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Βόισλαβ Σέσελι, δήλωσε ότι είναι αναγκαίο να συσταθεί ένα επιστημονικό Ινστιτούτο για τη μελέτη της νομολογίας του Δικαστηρίου της Χάγης και ότι η σερβική κυβέρνηση, και ειδικά το Υπουργείο Δικαιοσύνη, δεν πρέπει να μείνουν απαθείς στην απαγγελία της απόφασης του ICTY κατά του Στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ . Οι βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού ενέκρινε χθες το «πακέτο» των νόμων για την επικύρωση της συμφωνίας με το ΝΑΤΟ και την δημιουργία του αναγκαίου νομικού πλαισίου για τη συνεργασία του Μαυροβουνίου και της Συμμαχίας.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Στο τέλος του Οκτωβρίου τα χρέη των νοικοκυριών προς την «Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας του Μαυροβουνίου» (EPCG) ήταν 124,060 εκ ευρώ. Την ίδια στιγμή, το χρέος των επιχειρήσεων ήταν 46,740 εκ ευρώ.
Τα μεγαλύτερα χρέη, συγκεντρώθηκαν από τα νοικοκυριά στην Μπιγιέλο Πόλιε και το Νίκσιτς Το Υπουργείο Εσωτερικών, (τα αστυνομικά τμήματα), είναι μεταξύ των μεγάλων οφειλετών.Το χρέος του ανέρχεται σε 103,600 ευρώ.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ. Ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβούνιου Σέρζαν Νταρμάνόβιτς είπε στο Συνέδριο , «ΝΑΤΟ και Δυτικά Βαλκάνια» που διοργανώνει το Ατλαντικό Συμβούλιο της Κροατίας στο Ζάγκρεμπ, ότι « το Μαυροβούνιο δεν ήθελε κακές σχέσεις με τη Ρωσία, πόσο μάλλον συγκρούσεις». προσθέτοντας ότι «το Μαυροβούνιο δεν πρόδωσε κανέναν αλλά μόνο υπερασπίστηκε τα δικά του συμφέροντα».

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ . Ο οργανισμός για την πρόληψη της διαφθοράς, (ASK), προσέφυγε στο Ανώτατο δικαστήριο κατά της απόφασης Διοικητικού Δικαστηρίου, που ακύρωσε την απόφαση του οργανισμού για την προσωρινή απαγόρευση μεταφοράς κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό στο «Δημοκρατικό Μέτωπο».

ΤΙΡΑΝΑ. Από Ιανουάριο του 2018 ξεκινά η απογραφή όλων των Αλβανών του κόσμου Οι πρεσβείες της Δημοκρατίας της Αλβανίας, θα ξεκινήσουν την υλοποίηση της απογραφής όλων των Αλβανών που ζουν έξω από τα σύνορα της Αλβανίας. Δραστηριότητα σύμφωνα με την εφημερίδα «Bota sot» θα διαρκέσει μέχρι το 2020.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας Νέλα Κουμπούροβιτς δήλωσε ότι η απόφαση κατά του Στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ενδεχόμενη έφεση για την αγωγή της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης του1993.

ΜΟΣΧΑ. Η απόφαση κατά του διοικητή του Στρατού της Σερβικής Δημοκρατίας , Στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς, συνεχίζει την σειρά των πολιτικών αποφάσεων της Χάγης, για την αντισερβική ερμηνεία των γεγονότων της δεκαετίας του 1990 στην πρώην Γιουγκοσλαβία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ . «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υποστηρίζουν το έργο και τις ετυμηγορίες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία και καλούν τις χώρες των Βαλκανίων και τους ανθρώπους να απέχουν από πύρινη ρητορική και να οικοδομήσουμε μαζί, ένα καλύτερο μέλλον», ανέρε ανακοίνωση του Στέητ Ντιπάρτμεντ.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Στο Βελιγράδι, συνελήφθη ο Ελβις Καλιμέντι 39 ετών και τελεί υπό κράτηση για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Η Ειδική Εισαγγελική Υπηρεσία του Κοσσυφοπεδίου κατηγορεί τον πατέρα του, Νάσερ Καλιμέντι για αρχηγό εγκληματικής συμμορίας που ενέχεται σε δολοφονίες και διακίνηση ναρκωτικών. Την ίδια στιγμή, ο Ελβις θεωρείται ηγέτης μιας από τις πιο επικίνδυνες αλβανικές εγκληματικές ομάδες.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας και Εζεγοβίνης Ιγκόρ Τσίρναντακ και ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πιότρ Ιβαντσόφ συζήτησαν για την επόμενη συνάντηση του Συμβουλίου Ειρήνης , η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Ο Υπουργός ασφαλείας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Ντράγκαν Μέτκιτς δήλωσε ότι οι μεγαλύτερες προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Βοσνία και Ερζεγοβίνη είναι ο εξτρεμισμός, ο ριζοσπαστισμός, η τρομοκρατία και η διαφθορά. Εντείνονται οι προσπάθειες για την αναγνώριση της βουλγαρικής μειονότητας στο Κόσσοβο.
ΣΟΦΙΑ. Η Βουλγαρία έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να αναγνωριστεί η βουλγαρική εθνική μειονότητα στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε στη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία, ο Πρόεδρος της Κρατικής Υπηρεσίας για τους Βουλγάρους στο Εξωτερικό, Πέταρ Χαραλάμπιεφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου