Δεκεμβρίου 07, 2017

Bjrm:Και άλλοι υποψήφιοι Γκρουέφσκι

 Μετά την παραίτηση του Γκρουέφσκι εμφανίστηκαν και οι άλλοι υποψήφιοι, εκτός του «αγωνιστή» Ντιμόφσκι.
Οι «εκσυγχρονιστές» υποστηρίζουν τον Νίκολα Ποπόσκι, ο οποίος όπως λένε οι «κομματικοί», «εμφανίστηκε από το πουθενά και τοποθετήθηκε ως υπουργός Εξωτερικών». «Εκσυγχρονιστής» είναι και ο Βλαντίμιρ Γκιόρτσεβ. Ένας υποψήφιος που προωθείται από το παλαιό «προεδρικό περιβάλλον» είναι ο καθηγητής Μηχανολογίας Χριστιάν Μισκόσκι.
Οι «πατριώτες» από την πλευρά τους, προσπαθούν να πείσουν τον συνταγματολόγο Τοντόρ Πετρόφ, ο οποίος είναι σήμερα Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνεδρίου των Σκοπιανών, να θέσει υποψηφιότητα.
Ωστόσο, ο συνασπισμός του VMRO-DPMNE, χωρίς την συγκολλητική ουσία της εξουσίας, εμφανίζει διαλυτικές τάσεις. Ανεξάρτητα αν θα εκδηλωθούν στο έκτακτο συνέδριο ή όχι, οι αντιθέσεις και οι αντιπαραθέσεις υπερβαίνουν την απλή αναζητήσει των αιτίων της εκλογικής ήττας και οι «τάσεις» και οι «συνιστώσες» μπορεί να αναζητήσουν την αυτόνομη πολιτική έκφραση, ώστε να συνομιλούν εκείνοι, απευθείας και με την αμερικανική πρεσβεία και τον κ, Χαν.
Ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ που ήταν στις Βρυξέλλες και είδε τον Ζαν Κλώντ, όπου δήλωσε ότι στις αρχές του 2018 θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό , τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι σήμερα στη Σόφια όπου θα συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο για «Ενίσχυση της περιφερειακής ολοκλήρωσης των Βαλκανίων».
Το συνέδριο θα ανοίξουν ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και η διευθύνων σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, Τον Ζάεφ θα συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος Κώτσο Ανγκιούτσεφ , ο υπουργός οικονομνικών Ντράγκαν Τεβντόφσκι και Μεταφορών Γκόραν Σουγκαρέφσκι. Στη Σόφια θα πάνε και ο Ράμα, η Μπρνιάμπιτς, οι προέδροι του Μαυροβουνίου και του Κοσσυφοπεδίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς και Χασίμ Θάτσι και ο υπουργός Εμπορίου από το Σεεράγιεβο Μίρκο Σάροβιτς.
Από την Ευρώπη θα είναι ο Επίτροπος Χαν. Ο υπουργός εξωτερικών Δημητρώφ είναι στην Βιέννη για τη διάσκεψη του ΟΑΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου