Δεκεμβρίου 27, 2017

Επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι η συμφωνία ειρήνης του Ντέιτον έχει παραβιαστεί και ότι τα τελευταία χρόνια ελήφθησαν πολλές αποφάσεις εκτός του πλαισίου της συμφωνίας.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Το Οικονομικό και -Κοινωνικό Συμβούλιο της Σερβικής Δημοκρατίας συμφώνησε ο κατώτατος μισθός του επόμενου έτους στη Σερβική Δημοκρατία να είναι 410 BAM.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Υπουργός Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας , Ντράγκαν Λούκατς, δήλωσε ότι περίπου 500 αστυνομικοί θα συμμετάσχουν στην παρέλαση για την επέτειο της 9η Ιανουαρίου , της ημέρας δημιουργίας της Σερβικής Δημοκρατίας.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Σερβικής Δημοκρατίας στρατηγός Τόμισλαβ Κόβατς έστειλε έχει ανοικτή επιστολή στην Κεντρική Επιτροπή του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος με την οποία απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του που διατύπωσε ο Ντράγκαν Μέτκιτς , και αποκλάυψε ότι υπάρχουν 8 στελέχη του Κόμματος που εργάζονται για τα μυστικές υπηρεσίες των μουσουλμάνων και άλλων «ξένων υπηρεσιών» και εργάζονται για να καταστρέψουν τη Σερβική Δημοκρατία .

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Ο Πρόεδρος του Συμβούλιου των Υπουργών, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Ντένις Ζβιζντιτς δήλωσε ότι η ιδέα ενός «Ντέιτον 2» είναι πολύ ενδιαφέρουσα και δεν πρέπει να απορριφθεί αμέσως.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Ο Μητροπολιτικός Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σημερινές αρχές του Μαυροβουνίου θα επιστρέψει στο σωστό δρόμο, για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, και θα μετανοήσουν για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

ΠΟΝΤΓΚΌΡΙΤΣΑ .Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Μετώπου , Μπούντιμιρ Άλεξιτς, δήλωσε ότι οι σερβικές εφημερίδες στο Μαυροβούνιο δεν παίρνουν ούτε μια δεκάρα ως ενίσχυση από το δημόσιο ταμείο, ενώ για παράδειγμα, η αλβανική «Koha Javore» παίρνει σχεδόν 100.000 ευρώ.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Η Σερβία δεν πρέπει να φοβάται του ΝΑΤΟ, αλλά πρέπει να διατηρήσει τη στρατιωτική ουδετερότητα επειδή η συμμετοχή σε αυτήν την οργάνωση δεν δίνει εγγύηση της πολιτικής σταθερότητας, της ασφάλειας και της οικονομικής ευημερίας, τονίστηκε στο φόρουμ με τίτλο, «πρέπει Σερβία να φοβάται του ΝΑΤΟ;»

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Το 52% των μητέρων στη Σερβία έχουν ένα παιδί, αλλά προκειμένου να υπάρξει αύξηση πληθυσμού , είναι απαραίτητο το, 44% να έχει δύο ή τρία παιδιά είπε η Σλάβιτσα Ντιούκιτς Ντεγιάνοβιτς, υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου για τη δημογραφική και πληθυσμιακή πολιτική.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη Ναντίμ Ιλαχί δήλωσε ότι όλα τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για τη συνέχιση της συμφωνίας με το ΔΝΤ πρέπει να εκπληρωθούν τον Ιανουάριο και εξέφρασαν την ελπίδα ότι η δόση των 148,2 εκατομμύριων θα καταβληθεί τους πρώτους δύο μήνες του επόμενου έτους.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί την Σερβία.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Ο διευθυντής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μάρκο Τζούριτς, δήλωσε ότι Ευρώπη τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με την κλοπή 900 σερβικών εταιριών από τους Αλβανούς.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο αρχηγός του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε τη νίκη του κόμματός του σε τέσσερεις δήμους όπου διεξήχθησαν τοπικές εκλογές .

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Η αστυνομία του Μαυροβουνίου φέτος κατέσχεσε 3.4 τόνους διαφόρων ναρκωτικών και συνέλαβε 213 έμπορους ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και ξένοι υπήκοοι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου