Δεκεμβρίου 27, 2017

Επιτροχάδην επισημάνσεις

Στην Mάα Κυ Ντούνια, οι Βεμερίτες, εξέλεξαν τον Χριστιάν, (Ρακόφσκι) ,ως νέο Γκρουέφσκι . O Γενικός Γραμματέας έγινε πρόεδρος του VMRO-DPMNE στο Συνέδριο του Βαλάντοβο. Τον ψήφισαν 376 αντιπρόσωποι .
Στην εκλογή συμμετείχαν 428 από τους 438 παρόντες. 52 έριξαν άκυρα ψηφοδέλτια. Ο Νέος πρόεδρος Χριστιάν Μισκόφσκι που είναι μηχανικός. μετά την εκλογή του Ζήτησε «Ενότητα» και υποσχέθηκε «Φως» και «Ελπίδα», «ΝΑΤΟ» και «ΕΕ». Ο Πρώην , Νίκολα Γκρουέφσκι, στην ομιλία του ζήτησε «εθνική συμφιλίωση», και μίλησε για την ανάγκη να δοθεί αμνηστία σε ότι αφορά στα γεγονότα της 27ης Απριλίου στο Κοινοβούλιο. «Είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά και να βάλουμε τέρμα σε πολιτικές βεντέτες», είπε . Στην Πρίστινα θα ζήτημα αιχμής είναι η προσπάθεια των Θάτσι και Χαραντινάι να ακηρώσουν τον νόμο για το ειδικό δικαστήριο που θα δικάσει τα εγκλήματα του Ουτσεκά. Οι τέως συμπολεμιστές που γνωρίζουν ότι θα δικαστούν ασκούν τεράστια πίεση στον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό.
Στην Σερβία το κόμμα του κ. Βούτσιτς σάρωσε στους τέσσερεις δήμους με ποσοστά από 65%-70%. Ο αντίπαλος, ο κ. Βούκ Γερεμιτς, προσπαθεί να συγκροτήσει αντίπαλο συνασπισμό γύρω από το δικό του Λαϊκό Κόμμα, για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, καλώντας μέχρι και τους «πολύ ακραίους» «Ντβέρι», σε συνεργασία. 
Ο κ.Βούτσιτς απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος πρόεδρος και για δεύτερη θητεία.
Στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη δειλά-δειλά άρχισε η συζήτηση για ένα «Ντέιτον 2».Παράλληλα στην σερβική πλευρά ξεκίνησε δημόσια αντιπαράθεση για τα στελέχη του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος που είναι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.
Στο Μαυροβούνιο, διέρρευσε στους κατηγορουμένους η μαγνητοταινία με την αρχική κατάθεση του «ψευδομάρτυρα Σίντελιτς», που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την ειδικό Εισαγγελέα και τις διώξεις που άσκησε. Στην Αλβανία συνεχίζεται η μάχη της δικαιοσύνης όπως και στη Ρουμανία, όπου αναζωπυρώθηκε η συζήτηση για το στρατιωτικό και κομματικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Τσαουσέσκου, και το οποίο παρουσιάστηκε ως δήθεν λαϊκοί εξέγερση. Στη Βουλγαρία η προσοχή της κυβέρνησης και των καναλιών είναι στραμμένη στις ημέρες της εξάμηνης «ευρω-δόξας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου