Δεκεμβρίου 08, 2017

Μαυροβούνιο: Το Δημοκρατικό μέτωπο γύρισε στο Κοινοβούλιο

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Η κυβέρνηση αποδέχτηκε με ικανοποίηση την απόφαση του Δημοκρατικού Μετώπου να επιστρέψουν οι βουλευτές του στο Κοινοβούλιο, που μπορεί πλέον να εργάζεται σχεδόν κανονικά. Το «Δημοκρατικό Μέτωπο» διέκοψε το μποϋκοτάζ που κράτησε 14 μηνες. Έτσι τώρα θα λείπουν μόνο οι 18 της ευρω-αντιπολίτευσης που δεν θέλει να συνεργαστεί με τους «ακραίους».Από τους 81 βουλευτές, τώρα μετέχουν στις συνεδριάσεις οι 36 του DPS-36, οι 18 του Δημοκρατικού Μετώπου, οι δυο μουσουλμάνοι, οι δυο Σοσιαλδημοκράτες, οι δυο από το Ενωμένο Μαυροβούνιο (UCG), οι δυο Αλβανοί και ο ανεξάρτητος Αλεξάνταρ Νταμιάνοβιτς. Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ιβάν Μπράγιοβιτς χαιρέτισε την απόφαση του Μετώπου. Αν η επιστροφή του Μετώπου συνδέεται και με άλλες συμφωνίες θα αποδειχτεί τις προσεχείς εβδομάδες.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Η υπηρεσία πληροφοριών και επικοινωνίας του ΝΑΤΟ , «NCIA», θα παρέχει στο Μαυροβούνιο υπηρεσίες στον τομέα των επικοινωνιών και του συστήματος πληροφοριών.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Ομάδα αποστράτων αξιωματικών του Μαυροβουνίου παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου «ντοκουμέντα» που απέκτησε και που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ο βομβαρδισμός της παλιάς πόλης του Ντουμπρόβνικ στις 6 Δεκεμβρίου 1991, ήταν σκηνοθετημένη ενέργεια, στην οποία εκτός από τους Κροάτες συμμετείχαν και ορισμένοι αξιωματικοί του Γιουγκοσλαβικού Στρατού (JNA), οι οποίοι συνεργάζονταν με ξένες μυστικές υπηρεσίες οι οποίες τους μισθοδοτούσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου