Δεκεμβρίου 08, 2017

Επί τροχάδην

ΑΝΤΡΙΤΣΓΚΡΑΝΤ. Το Πατριαρχείο του Ιπεκίου έβαλε τα θεμέλια για τη σύγχρονη εθνική ταυτότητα των Σέρβων, και δημιούργησε τη σερβική εθνική συνειδήση και από ιστορική άποψη, Μεχμέτ πασά Σοκόλοβιτς είχε συμβολή σε αυτό είπε ο διδάκτωρ της Ιστορίας Μήλος Κόβιτς.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο μουσουλμάνος βουλευτής Φαχρουντίν Ράντοντσιτς, δήλωσε ότι ένας Σέρβος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο επίπεδο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης θα πρέπει να είναι ο Πρόεδρος της μικτής κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα επιβλέπει τις εργασίες της Υπηρεσίας ασφαλείας και πληροφοριών OBA , στην οποία προΐσταται ένας Βόσνιος.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες το πακέτο των νόμων σχετικά με τους φόρους κατανάλωσης, που ζητούσε το ΔΝΤ. Το Κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης το νομοσχέδιο περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως του νόμου περί ασφάλειας της κυκλοφορίας.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο Υπουργός Οικονομικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Βιέκοσλαβ Μπεβάντα δήλωσε ότι το πακέτο των φόρων εγκρίθηκε από το σώμα ως αποτέλεσμα συναίνεσης.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Το Σερβικό Δημοκρατικό Κόμμα (SDS) που μετέχει στην κυβέρνηση με τον κ. Ιζετμπέκοβιτς δήλωσε ότι στη σύνοδο της Βουλής των λαών, όπου εγκρίθηκε το πακέτο των ειδικών φόρων κατανάλωσης, ο συνασπισμός SNSD-SDA-HDZ αύξησε τις τιμές των καυσίμων προκειμένου να κλέβει από τους πολίτες 30 εκατομμύρια το χρόνο, και ανακοίνωσε ότι θα αντιταχθεί.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Οι πολιτικοί διευθυντές από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Εφαρμογής της ειρήνης εκτίμησαν την τρέχουσα κατάσταση στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Σε έκτακτη σύνοδο της Βουλής των λαών της FBiH εγκρίθηκε ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός για το 2018, και ο νέος νόμος για την ασφάλιση και τις συντάξεις.

ΖΒΕΤΣΑΝ. Το ορυχείο της «Τρέπτσα» γιόρτασε χθες την 90η επέτειο της λειτουργίας του.Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι τα 90 χρόνια της ύπαρξης της «Τρέπτσα» σημαίνουν ότι δεν είναι μια απλή επιχειρηματική οντότητα, αλλά ένα μέρος της σερβικής οικογένειας και
εθνικής κληρονομιάς, και μέρος της παράδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου