Δεκεμβρίου 07, 2017

΅Ευρω-πρόεδρος ο Μπόικο

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ συναντήθηκε στη Σόφια με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, και τον διαβεβαίωσε, ότι ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Βουλγαρία θα υποστηρίξει τις προσπάθειες της Αλβανίας για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Μπορίσοφ επεσήμανε ότι η περιφερειακή συνεργασία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην περιοχή και είπε ότι η κατασκευή του Διαδρόμου 8 μεταξύ της Αδριατικής και της Μαύρης Θάλασσας έχει προτεραιότητα. Ο Μπορίσοφ ευχαρίστησε τον Ράμα για την αναγνώριση της βουλγαρικής μειονότητας.
Ο Έντι Ράμα ευχαρίστησε τον συνομιλητή του για την ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε η Βουλγαρία στα θύματα των πρόσφατων πλημμυρών στην Αλβανία. 
Η υφυπουργός Εξωτερικών Εμίλια Κράλεβα, που συμμετείχε στη διήμερη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι «η Βουλγαρία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ότι «ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τον Ιανουάριο του 2018, η Βουλγαρία θα εργαστεί ενεργά για την υλοποίηση αυτής της εξαιρετικής προτεραιότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου